Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu acuză fraudarea votului la moțiunea simplă împotriva ministrului proiectelor europene / Cristina Prună: PSD trebuie să învețe lecția opoziției

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 15 iunie 2021

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a acuzat PNL și USR PLUS de fraudarea votului exprimat la moțiunea simplă împotriva ministrului proiectelor europene, Cristian Ghinea. Un răspuns la acuzațiile liderului social-democrat a oferit Cristina Prună, vicepreședinte al Camerei Deputaților, care a menționat că este pentru a treia oară când se folosește actualul sistem de vot.

„PNL și USR-PLUS au fraudat grosolan votul la moțiunea simplă pentru a-l salva pe ministrul ZERO Ghinea! Adevărul este că, regulamentar, moțiunea a trecut! În sală, au fost consemnate 139 de voturi pentru și doar 126 contra! Disperați, politicienii puterii au adunat și voturile de pe tabletă, deși această modalitate este permisă doar în cazul actelor normative. Aceasta este o ilegalitate gravă pentru care, dacă la guvernare ar fi fost PSD, acum procurorii ar fi descins deja la Parlament!
Nu vom tolera ca această gașcă de hoți, care vrea să-și bage în buzunare 2 miliarde de euro pe consultanța din PNRR, să fraudeze votul legal dat azi în sala de ședință! Toți cei care încearcă prin furt să-l țină în continuare în scaun pe Ghinea ca să deturneze miliarde din banii europeni vor răspunde în fața legii!”, a transmis Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Cristina Prună: Amenințările cu plângerile penale nu mă intimidează!

Deputata USR PLUS Cristina Prună, cea care a condus ședința, a transmis că votul a fost unul de respingere a moțiunii, amintind că sistemul de vot a fost utilizat și în trecut.

„Am o veste proastă pentru PSD și AUR: nu mă las intimidată de circul lor ieftin din Camera Deputaților! Am condus ședința de plen, iar în cadrul acestei ședințe moțiunea împotriva lui Cristian Ghinea a fost respinsă cu 171 de voturi contra, 143 pentru și o abținere.
Respingerea moțiunii a declanșat un circ în Camera Deputaților, cu domnii Simonis (PSD) și Simion (AUR) personaje principale care au început să urle de la tribună că voturile de pe tabletă nu trebuiau luate în considerare. Este a treia moțiune simplă votată în Camera Deputaților cu acest sistem și până acum parlamentarii PSD și AUR nu au semnalat vreo problemă. Pentru că nu este nicio problemă. Amenințările cu plângerile penale nu mă intimidează!
PSD trebuie să învețe lecția opoziției, îmi imaginez că e foarte greu după 4 ani în care s-au folosit de majoritatea parlamentară ca un tanc pentru a vota toate mizeriile în parlament. AUR trebuie să învețe să nu mai copieze după PSD”, a transmis Cristina Prună, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Camera Deputaților a respins, marți, moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW