Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului, respinse de plenul Parlamentului

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 15 iunie 2021

Un nou pas spre demiterea Renatei Weber din funcția de avocat al poporului. Plenul reunit al Parlamentului a respins, marți, rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului pentru anii 2018, 2019 și 2020.  

„Constatându-se încălcări grave ale Constituției, comisiile juridice au prezentat plenului aceste încălcări. De aceea s-au suspus la vot toate aceste rapoarte. Prin acest vor ați constatat că avocatul poporului a încălcat constituția și legile țării”, a afirmat deputatul PNL Gabriel Andronache.

Vot raport 2018: 245 – pentru / 1 – contra / 1 – nu votez

Vot raport 2019: 247 – pentru / 23 – împotrivă  / 1 – nu votez

Vot raport 2020: 242 – pentru / 35 – împotrivă / 3 – nu votez.

Renate Weber a fost desemnată Avocat al Poporului pe 26 iunie 2019, cu votul majorității de la acea vreme PSD-ALDE, mandatul său fiind de 5 ani.

Fost europarlamentar ALDE, Weber a intrat deseori în conflict cu membrii PNL, după ce a atacat la Curtea Constituțională mai multe acte normative pentru combaterea pandemiei COVID-19.

Reprezentanții coaliției de guvernare PNL, USR PLUS și UDMR și-au declarat intenția de a o înlocui pe Renate Weber din funcția de avocat al poporului, însă deocamdată nu a fost pusă la punct procedura și nici nu s-a stabilit cine ar urma să îi ia locul. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni că, foarte probabil, un vot pentru demiterea Renatei Weber ar urma să fie dat în luna septembrie.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW