Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban, despre relația cu Florin Cîțu: Luăm deciziile împreună. Comunicăm și cooperăm

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 12 iunie 2021

Competiția internă din Partidul Național Liberal prinde contur, înainte de congresul ce va avea loc în luna septembrie. Ludovic Orban a fost întrebat, sâmbătă, dacă premierul Florin Cîțu îl mai ascultă, având în vedere că vor fi contracandidați pentru funcția de lider al PNL. 

Normal, suntem colegi de partid, Domnul Cîţu este premierul susţinut de Partidul Naţional Liberal şi luăm deciziile împreună pe bază de analize, pe bază de studii…Normal, comunicăm şi cooperăm”, a răspuns Ludovic Orban, sâmbătă la Botoşani, citat de News.ro.

În schimb, actualul lider al liberalilor susține că Florin Cîțu nu are mai multe resurse la dispoziție în competiția internă dintre cei doi și avertizează că, dacă va încerca să folosească orice decizie la nivel guvernamental într-un scop partizan pentru congresul PNL, va încălca legea.

Guvernul, premierul administrează resurse publice, bani colectaţi din impozitele şi taxele cetăţenilor. Resursele publice, banii publici trebuie cheltuiţi în baza legii, în baza programului de guvernare, a priorităţilor care sunt stabilite în programul de guvernare. Dezmint categoric orice fel de încercare de a se spune despre premierul Cîţu sau despre alţi demnitari al PNL că folosesc resurse publice în campania internă. Pentru că nu este legal”, a spus liderul PNL.

Raluca Turcan este unul dintre liderii Partidului Național Liberal care și-au afirmat susținerea față de Florin Cîțu pentru congresul din toamnă.

Raluca Turcan a fost susţinută de mine pentru funcţia de prim vicepreşedinte la congresul din 2017, ulterior a fost sprijinită de mine ca lider de grup la Camera Deputaţilor, viceprimer în cabinetul pe care l-am condus şi am susţinut-o şi pentru funcţia de ministru al Muncii la constituirea Guvernului. Dacă are o opţiune este dreptul oricărui membru al PNL să aibă o opţiune. Dar la congres vor veni 5.000 de delegaţi”, a spus Ludovic Orban.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW