Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Reorganizarea Ministerului Dezvoltării, anunțată de Cseke Attila: Din 920 de posturi în total, ar rămâne 855. Provocarea unui ministru este de a aduce oameni tineri în administrație

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 7 iunie 2021

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MLDPA), a declarat, luni, că în urma procesului de reorganizare din cadrul instituției pe care o conduce, din cele 920 de posturi vor rămâne 855, dintre care 20 vor fi destinate unei direcții pentru implementarea PNRR. Cseke Attila susține că jumătate din cele 66 de posturi vacante în minister vor fi destinate tinerilor.

Am venit cu această propunere la sfârşitul lunii mai, care este în dezbatere publică, şi din structura de 920 de posturi pe care le avem astăzi în Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei ar rămâne 855 de posturi, iar din acestea 20 de posturi se duc spre Direcţia nou înfiinţată pentru implementarea PNRR-ului, pentru că vom avea fonduri în care Ministerul Dezvoltării va fi implicat în mod direct şi acolo ne trebuie o structură de specialitate. Deci, acolo, evident vom merge şi pe cunoştinţe şi pe experienţă şi, în principal, spre realocarea din alte Direcţii, pentru că dorim să absorbim cât mai repede aceşti bani. Aici nu prea avem timp de experienţe noi, dacă vreţi”, a declarat Cseke Attila, luni, la Digi24, citat de Agerpres.

Ministrul Dezvoltării susține că din cele 66 de posturi vacante din minister, „jumătate vor fi transformate în posturi de debutant”, argumentând că „provocarea unui ministru trebuie să fie și aceea de a aduce oameni tineri în administrația publică centrală”.

Acest lucru, astăzi, nu se poate face dacă ai posturi de consilieri superiori sau consilieri cu grad ridicat, pentru că un tânăr care a absolvit facultatea sau are 1, 2, 3 de ani de experienţă undeva, în mediul privat sau mediul public, pur şi simplu nu poate să acceadă la o funcţie de execuţie într-un minister. Evident, că nu vorbim despre funcţii de conducere, pentru că îţi trebuie o anumită experienţă şi anumite cunoştinţe(…)Oamenii pe care o să-i aducem, evident, prin concurs transparent, în minister, vor fi pe posturi de debutanţi, unde nu-ţi trebuie o experienţă desăvârşită şi care pot învăţa şi de-a lungul timpului, pot creşte în profesia lor şi pe care poţi să-i câştigi pentru administraţia publică centrală. Evident, pot să aducă şi o altă mentalitate, pentru că şi asta ne dorim”, a adăugat ministrul Dezvoltării.

Dintr-un total de 103 de funcții de conducere în cadrul MLDPA, „vor dispărea 7-8” în urma reorganizării interne, a mai precizat Cseke Attila.

Facem reorganizare în câteva structuri, unde o să dispară şi funcţii de conducere, în care o să mai schimbăm anumite structuri cu altele, le mai punem în altă parte, mai desfiinţăm nişte posturi de conducere, de subsecretari de stat, mai aducem şi tineri, exact pentru a împrospăta această chestiune. Este o chestiune pe termen mediu şi lung”, a afirmat ministrul.

Sursă foto: Cseke Attila / Facebook

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Information here to that Topic: mainnews.ro/reorganizarea-ministerului-dezvoltarii-anuntata-de-cseke-attila-din-920-de-posturi-in-total-ar-ramane-855-provocarea-unui-ministru-este-de-a-aduce-oameni-tineri-in-administratie/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: mainnews.ro/reorganizarea-ministerului-dezvoltarii-anuntata-de-cseke-attila-din-920-de-posturi-in-total-ar-ramane-855-provocarea-unui-ministru-este-de-a-aduce-oameni-tineri-in-administratie/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: mainnews.ro/reorganizarea-ministerului-dezvoltarii-anuntata-de-cseke-attila-din-920-de-posturi-in-total-ar-ramane-855-provocarea-unui-ministru-este-de-a-aduce-oameni-tineri-in-administratie/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW