Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


UPDATE VIDEO Polițiști de la IPJ Galați, cercetați disciplinar după ce au refuzat să intervină în cazul unei fete plină de sânge/ Reacția ministrului de Interne

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 5 august 2019 Etichete: , , ,

IPJ Galați a declanșat o anchetă disciplinară după ce doi polițiști au refuzat să ajute o fata plină de sânge și în stare de șoc. Imaginile au fost postate pe Facebook și, deși tânăra se afla lângă mașina poliției, cei doi polițiști nici măcar nu au coborat din autoturism, recătorii fiind cei care încearcau să afle de la fata ce s-a întâmplat.

„Conducerea I.P.J. Galați a dispus, încă de ieri, declanșarea cercetării disciplinare față de cei doi polițiști, la finalizarea căreia, vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

Minora care apare în imagini a fost transportată la spital, de un echipaj de salvare, iar în funcție de rezultatul verificărilor și a raportului de expertiză medico-legală, se va stabili dacă aceasta a fost victima vreunei infracțiuni”, transmite IGPR.

UPDATE

Mihai Fifor: Am dispus măsuri ferme de verificare imediată

Ministrul Afacerilor Interne susţine că a dispus verificări, urmând ca cei responsabili să fie traşi la răspundere.

„În ceea ce priveste cazul de la Galati, am dispus masuri ferme de verificare imediata a ceea ce s-a intamplat, urmand ca cei care se fac responsabili sa fie trasi la raspundere, conform legii. Nu vom accepta ca astfel de situatii sa se repete vreodata, atitudinea politistilor implicati fiind inadmisibila.

Am cerut fiecarui inspector sef de politie ca, in maximum o saptamana, sa prezinte o evaluare riguroasa a activitatii Inspectoratului, structura cu structura, urmand ca aceasta sa faca obiectul analizei imediate de la nivel central.

Astept transparenta, onestitate si corectitudine, iar cei care nu inteleg importanta si responsabilitatea functiei, vor trebui sa plece.

Actiunile dispuse saptamana trecuta pe linia transportului ilicit de persoane continua si in aceste zile si primele rezultate incep deja sa apara.

Am fixat, de asemenea obiective precise pentru structurile MAI in legatura cu inceperea anului scolar. Fiecare elev trebuie sa se simta in siguranta, acest subiect urmand sa ramana o prioritate a Politiei romane”, a scris ministrul interimar de interne pe pagina de Facebook.

Publicată de Jann Michaels pe Duminică, 4 august 2019

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW