Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Autostrada Soarelui: Restricțiile de circulație din zona podului de la Cernavodă au fost ridicate

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 27 mai 2021

Ca urmare a apropierii sezonului estival, lucrările de reabilitare a podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada Soarelui, din cauza cărora în acea zonă se circula pe un singur fir, au fost oprite, urmând a fi reluate la toamnă, a anunțat ministrul transporturilor, Cătălin Drulă.

„De astăzi, și toată vara, vom circula pe autostrada A2 de la București la Constanța fără șantiere.
Așa cum am stabilit cu compania de drumuri, toate devierile de trafic de pe A2 au fost încheiate înainte de sezonul estival.
La podul de la Cernavodă, lucrările ample de reabilitare au început în martie. Constructorul s-a mobilizat corespunzător și a respectat termenul de redare în trafic așa cum am convenit. Lucrările pe partea carosabilă vor fi reluate în toamnă”, a scris Cătălin Drulă, pe pagina sa de Facebook, după vizita pe care a efectuat-o la podul de la Cernavodă.

Lucrările de reabilitare a podului de la Cernavodă sunt efectuate de firma Maristar COM, valoarea contractului fiind de 66,8 milioane de lei fără TVA. Termenul de execuție este de 2 ani, iar perioada de garanție a lucrărilor va fi 5 ani.

Potrivit CNAIR, în cadrul contractului de reabilitare  a părții rutiere vor fi realizate o serie de lucrări după cum urmeaza: înlocuirea hidroizolației și a căii pe partea carosabilă și trotuare, înlocuire sistem rutier,  înlocuirea parapetului pietonal și directional, înlocuirea rosturilor de dilatație, lucrări de reparații cu betoane speciale  la placa de suprabetonare a viaductelor de acces și la pile, lucrări de refacere a protecției anticorozive la structura metalică, atât pe podul principal, cât și pe viaductele de acces, etc.

Podul peste Dunăre de la Cernavodă este un pod combinat de cale ferată și șosea, care traversează fluviul Dunărea și împreună cu podul similar de la Fetești, conectează orașul București de Portul Constanta, de asemenea unind Dobrogea de Muntenia prin Autostrada A2.

Sursa foto: Inquam Photos / Daniel Stoenciu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW