Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


UPDATE: Primele expertize arată că hainele găsite pe câmp nu sunt ale Luizei/Continuă perchezițiile la casa lui Gheorghe Dincă

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 4 august 2019 Etichete: , ,

UPDATE:

Hainele găsite astăzi, pe câmpul dintre Caracal și Craiova, nu sunt ale Luizei, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare. Anchetatorii vor continua investigațiile.

În urma primelor analize, anchetatorii au stabilit că hainele pe care le-a găsit o femeie în apropierea lanului de floarea-soarelui dintre Caracal și Craiova, unde a fost căutat telefonul Luizei, nu aparțin fetei de 18 ani, din Dioști, despre care Gheorghe Dincă a spus că a omorât-o.

Cu toate acestea, hainele, respectiv o pereche de blugi și una de pantaloni scurți de damă, vor fi expertizate în continuare.

Anchetatorii au mers, duminică, la locul indicat de femeia care a spus că a văzut haine aruncate în boschete, în apropierea locului unde, sâmbătă, au avut loc verificări pentru a fi găsit telefonul Luizei.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Anchetatorii continuă astăzi perchezițiile extinse la casa lui Gheorghe Dincă, în prezența acestuia. Asta după ce ieri, s-au căutat probe pentru a se descoperi dacă Luiza, tânăra de 18 ani, dispărută în luna aprilie, a fost în casa lui Dincă. 

În urma perchezițiilor, ieri, în casa lui Gheorghe Dincă au fost găsite 3 telefoane mobile care vor fi expertizate la București. 

De asemenea au fost găsite pete de sânge, „urme biologice”, așa cum spun anchetatorii.

Tot ieri, la indicația lui Gheorghe Dincă, anchetatorii au căutat telefonul Luizei Melencu pe un câmp din apropierea localității.

„Astăzi a continuat cercetarea la față locului care a vizat fixarea prezenței Luizei la domiciliul inculpatului. S-au ridicat trei urme biologice, s-au făcut cercetări în teren pentru căutare de noi probe.  De asemenea, la dosarul cauzei au fost atașate cele două rapoarte, cel antropologic și cel genetic. Raportul antropologic rezultă că fragmentele osoase găsite aparțîn unei persoane cu vârstă cuprinsă între 12 și 15 ani. Din constatările preliminare ale expertizei genetice s-a stabilit profilul genetic, profil ADN unic, al unei persoane de gen feminin, aparține Alexandrei, în proporție de 99,99%”, a precizat Mihaela Porime, purtător de cuvânt al DIICOT. 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW