Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Remus Rădoi, bărbatul sunat de poliție pentru îi cere ajutorul, acuză autoritățile de complicități cu clanurile interlope din Caracal/Dosare la DIICOT, DGA, SIIJ

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 3 august 2019 Etichete: , ,

Remus Rădoi, bărbatul care a fost sunat de polițistul care ancheta  dispariția Alexandrei, acuză complicități ale clanurilor locale de romi cu polițiști dar și cu procurori. Remus Rădoi este patron al unor firme de pază, abonat  la tot felul de contracte cu statul. De ani de zile, el este în conflict cu clanurile interlope din zonă.

Rădoi susține că asta s-a întâmplat tocmai pentru că, potrivit legii 333/213, are obligația de a anunța poliția atunci când constată infracțiuni. În plus, agenții firmelor sale de pază au avut mai multe războaie de stradă cu clanurile interlope din zona. Despre acestea, Remus Rădoi spune că sunt implicate în tot felul de acțiuni ilegale – proxenetism, trafic de persoane, violente – și că au protecția polițiștilor din zonă. 

“Cei pe care noi i-am deferit justiției, pentru că noi am colaborat cu DIICOT Olt pentru o perioada de câțiva ani și am deferit DIICOT Olt peste 40 de cazuri. Peste 40 de victime le-am dus noi la DIICOT Olt pentru a reproduce situațiile. Victime ale traficului de carne vie, de prostituție, de proxenetism și multe alte fapte ce țîn de competență DIICOT-ului”, spune Rădoi. 

Plângeri la DIICOT, DGA, SIIJ pentru polițiști și procurori bănuiți că ar colabora cu clanuri interlope

Remus Rădoi spune că a făcut mai multe plângeri la DIICOT, la DGA, dar și la SIIJ, pentru polițiștii și procurorii despre care știe că au legături cu clanurile interlope. Șeful Poliției Caracal, Firea Nicolae, și procurorul Calină Ionuț s-au ales cu dosare penale. 

“Știm că s-a deschis și un dosar de DGA central cu privire la polițiștii din zona care ar fi colaborat cu aceste clanuri și mai știm că un dosar de proxenetism și prostituție în care noi am sprijinit DIICOT local să obțînă proble a fost preluat de DIICOT central. A fost reclamat șeful poliției Caracal, Firea Nicolae, a fost reclamat domnul procuror șef Calina Ionuț”, spune Remus Rădoi.

Î: În ce an ați făcut reclamațiile?

R: Chiar anul acesta, în aprilie- mai 

Î: Ați primit răspuns în urmă sesizărilor?

  • Cel mai ferm răspuns l-am primit de la DGA, de la chestorul Ioniță, care a declanșat o anchetă rapidă asupra lucrătorilor de poliție care sunt bănuiți de legături cu astfel de clanuri. 
  • celălalt dosar, care ținea de DIICOT Olt au spus că au declinat-o către DIICOT Central, pentru că au găsit grave nereguli în felul în care au gestionat cei de la DIICOT Olt. 
  • lucrarea penală 2803113/18.07.2019 – sesizarea este pentru mai mulți domni din MAI, este deschisă la DGA Central și parte din ceea ce nu ținea de ei a fost declinat către DIICOT Central 
  • mai există o plângere la SIIJ – care are nr. 1273/P/2019 – pentru un procuror
  • dosarul ce ținea de trafic de persoane, proxenetism și cămătărie care a fost investigat de DIICOT Olt atât de defectuos astfel încât parte din grupare este acum doar în control judiciar și nu arestată are nr. 34D/P/2018

Remus Rădoi acuză polițiști si procurori de complicitate cu clanurile interlope

Î: Puteți afirma că în zona sunt polițiști și procurori corupți?

R: Concluzia mea este că da, în zona sunt și polițiști și procurori corupți, probele pe care le-am avut le-am depus în aceste plângeri. Eu am rămas cu un gust amar în urmă cooperării cu DIICOT și în urmă furnizării de probe la DIICOT Olt, iar concluzia a fost amară pentru că măsurile au fost destul de blânde. În felul acesta, martorii și victimele au rămas expuse presiunii lor. 

 I: Ați avut senzația că informațiile furnizate la DIICOT au ajuns la clanurile respective?

  • Da, am avut și informații în sensul acesta. Liderul unui clan a sunat un anume lucrător DIICOT care se numea Ghencea Nicolae. În una dintre situații, una dintre victime, declara în dosar că Ghencea Nicolae a fost sunat de liderul grupării, și a fost întrebat exact așa, citez: tizule, am un dosar la voi. I s-a spus: mă voi ocupă mâine și îți dau răspuns. Asta, în față uneia dintre victime, că să arate potența lor, relaționarea lor. 
  • Într-o altă situație, l-am înștiințat pe șeful poliției Caracal, pe adjunctul poliției Caracal, Humă Daniel, l-am înștiințat că unul din liderii grupării – Căpraru Alex – care a fost acuzat de omor și pedeapsa pentru această fapta (omul a ieșit din pușcărie, a ispășit pedeapsa) . L aacel moment l-am informat pe Humă Daniel că gruparea s-a strâns într-o anumită locație și mă urmărește, cerându-i să trimită o mașînă de poliție, știind că există o plangree de amenințare cu moartea de către acest individ, domnulk Humă Daniel a preferat să nu trimită echipajul, să îl cheme pe liderul grupării și să îi reproducă ad-literam tot ceea ce i-am spus eu. Liderul grupării m-a sunat, mi-a ras în nas și mi-a zis “nu ar fi mai bine să nu mai faci d-astea, că uite, noi suntem la curent cu tot ceea ce ai spus tu la ei”. Astea le pot confirmă și le pot spune în față oricui. Este vorba de șeful grupării Oață. Și este vorba aici despre dosarul de la DIICOT Olt de care am vorbit mai devreme.

Foto: digi24

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW