Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu: În guvernarea PSD, România a avut cea mai mare rată a inflației din UE 3 ani la rând. Poate astăzi își vor cere scuze

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 20 mai 2021

Florin Cîțu susține, cu câteva ore înainte de întâlnirea cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, pe marginea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), că România a avut cea mai mare rată a inflației din Uniunea Europeană 3 ani la rând, în timpul guvernării social-democrate. Premierul arată că România este pe locul 6 în UE, în acest moment, cu o rată a inflației de 2,7%.

O zi bună să mai demontez un fake news. Astăzi distrug cu date fake news-ul apărut în aceste zile despre inflație. Astăzi România este pe locul șase în UE cu o rata a inflației de 2.7%. Am arătat că avem cele mai bune măsuri pentru a avea creștere economică, cea mai rapidă revenire economică și am scos România din topul rușinii”, a scris premierul, pe Facebook.

Florin Cîțu a precizat că Guvernul pregătește măsurile economice pentru perioada post-pandemie și pentru a asigura „cea mai bună perioadă din istorie din punct de vedere economic pentru toți românii”.

Asta înseamnă guvenare pe principii liberale(…)În guvernarea PSD România a avut cea mai mare rată a inflației din UE 3 ani la rand. Mai clar, România a condus topul rușinii în UE 3 ani la rand când a fost guvernată de socialiști. Rata inflației în guvernarea PSD a ajuns la 5.4%. Nici până azi psd-istii nu și-au cerut scuze în fața românilor pentru o astfel de „performanță”. Cine știe, poate astăzi este ziua în care își vor cere scuze”, a adăugat Florin Cîțu.

Cîțu, întâlnire cu PSD pe tema PNRR

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat că se va întâlni, joi, cu reprezentanții Partidului Social Democrat pentru a discuta pe marginea Planului Național de Redresare și Reziliență.

„Mâine (n.r. – joi) voi avea o întâlnire cu reprezentanții Partidului Social Democrat. Când am făcut bugetul, am invitat Partidul Social Democrat să vină cu idei. Să vedem dacă va veni mâine de la ora 15:00”, a afirmat Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern.

Plenul reunit al Parlamentului trebuie să ratifice, cu o majoritate de două treimi, creșterea contribuției României la bugetul Uniunii Europeane, în mod excepțional și temporar, la 2% din din venitul național brut (VNB) pentru finanțarea Mecanismului de Redresare și Reziliență, acesta fiind și principalul motiv al atitudinii binevoitoare a premierului Cîțu față de liderul, cu care s-a contrat puternic în ultimii ani.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW