Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Penitenciarul Rahova a pierdut procesul prin care contesta verdictul în cazul lui Liviu Dragnea / Avocat: Au fost încălcate drepturile la sănătate și apărare

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 17 mai 2021

Instanța a decis că fostului lider al PSD, Liviu Dragnea, i-au fost încălcate drepturile la sănătate și apărare în perioada petrecută după gratii, potrivit avocatului Flavia Teodosiu. Judecătoria Sectorului 5 a respins contestația Penitenciarului Rahova. 

Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată de Penitenciarul Rahova , împotriva încheierii nr. 393/08.04.2021, pronunţată în dosarul nr. 387/2021, de către judecătorul de supraveghere a privării de libertate din cadrul Penitenciarului Rahova. Întrucât contestaţia a fost formulată de către o instituţie a statului cheltuielile rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 17.05.2021”, este decizia Judecătoriei Sectorului 5.

Avocat: Au fost încălcate drepturile la sănătate și apărare

Flavia Teodosiu, avocata lui Dragnea, susține că Penitenciarul Rahova nu i-a permis fostului lider PSD să beneficieze de servicii medicale și că avocații nu au avut acces la el cât timp a stat în carantină.

Penitenciarul s-a apărat în ideea că dânsul se poate trata singur, ca și cum ar fi Star Trek, probabil, ceea ce a dus la o suprainfectare a răni, urmare a acelei operații pe care a suportat-o și a fost nevoit să se opereze de două ori, pentru că deja s-a suprainfectat, putea să ajungă la septicemie în condițiile astea. Ne-am plâns la penitenciar, la judecătorul de supraveghere a privării de liberate, ne-a dat dreptate, iar penitenciarul a contestat acea încheiere a judecătorului, la Judecătoria Sectorului 5. Iată că a pierdut penitenciarul, întrucât instanța, urmare a documentelor pe care le-am depus, a apărărilor pe care le-am formulat și a susținerilor, respectiv declarațiile domnului Dragnea, a constatat fără putință de tăgadă că i-a fost încălcat atât dreptul la sănătate, cât și dreptul la apărare, întrucât avocații nu au avut acces la dânsul cât a fost carantinat a treia oară fără niciun fundament”, a declarat Flavia Teodosiu, pentru Main News.

O nouă încercare de eliberare condiționată

Liviu Dragnea a atacat în instanță decizia Judecătoriei Sectorului 5, prin care fostului președinte al Partidului Social Democrat i-a fost respinsă cererea de eliberare condiționată. Termenul stabilit de Tribunalul București este 19 mai.

Judecătoria Sector 5 a respins, pe 27 aprilie, cererea fostului fostului președinte al PSD prin care solicita eliberarea condiționată. Sentința nu a fost definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Instanța arăta, în motivarea deciziei, obținută de Main News, că fostul președinte al PSD nu a dovedit că s-a îndreptat în perioada petrecută după gratii și că scopul pedepsei nu a fost atins.

Dacă recursul va fi respins de Tribunalul București, Dragnea va putea solicita din nou eliberarea condiționată peste 2 luni.

Fostul președinte al PSD execută pedeapsa de 3 ani și 6 luni de închisoare, primită în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW