Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Marian Vanghelie, după ce a fost condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare: Sunt un politician cu Google / Fostul edil al Sectorului 5 a jurat cu mâna pe Biblie că nu a luat niciun ban din suma vehiculată drept mită

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 14 mai 2021

Marian Vanghelie neagă acuzația de luare de mită, ce i-a adus condamnarea în primă instanță la 11 ani și 8 luni de închisoare. Fostul primar al Sectorului 5 a jurat cu mâna pe Biblie că nu a luat niciun ban din suma de 30 de milioane de euro, pe care ar fi primit-o de la omul de afaceri Marian Dumitru. 

Nu am luat niciun ban din cei 300 de milioane euro(n.r. potrivit procurorilor, suma vehiculată drept mită e de 30 de milioane de euro). (…) Domnule Gâdea, eu sunt un politician cu Google, cu Goagăl, cum vreți dumneavoastră, sunt un politician bun! Am avut alte interese, am gândit altceva pentru această țară. Am avut interese să arăt că sunt un gospodar bun, să pot să mă duc mai departe”, a declarat Marian Vanghelie, joi seară, la Antena 3.

Ulterior, la finalul emisiunii, Marian Vanghelie a fost pus să jure pe Biblie că nu a luat niciun ban din suma vehiculată de anchetatori drept mită.

Dacă am luat bani, Dumnezeu să se uite deasupra noastră, dacă nu Dumnezeu să plătească începând de la domnul Coldea și toți ceilalți să îi plătească cu ce merită”, a spus fostul primar al Sectorului 5.

Condamnat în primă instanță la 11 ani și 8 luni

Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie a fost condamnat, joi, de Tribunalul București la 11 ani și 8 luni de închisoare, într-un dosar în care a fost acuzat de luare de mită în valoare de aproximativ 30 milioane de euro.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată prin apel.

Potrivit deciziei, Marian Vanghelie va trebui să achite către Primăriei Sectorului 5, constituită parte civilă în proces, suma de 15 milioane euro drept despăgubiri. Judecătorii au dispus restituirea unor ceasuri lui Mircea Geoană, bunurile fiind cadouri pe care Geoană le-ar fi primit de la Marian Vanghelie. Decizia privind măsurile asiguratorii este executorie.

Tribunalul București a decis condamnarea altor patru persoane, respectiv Marin Dumiru – 4 ani de detenție, Niculae Mircea-Sorin – 8 ani de închisoare, Ciocan Sorin Ștefan – 3 ani de închisoare cu suspendare. Inculpata Laura Ciocan a fost achitată.

Potrivit procurorilor anticorupție, în perioada 2006-2014, Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5 din București, a solicitat și primit de la omul de afaceri Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în valoare de aproximativ 30.403.000 de euro, fiind ajutat de Mircea Sorin Niculae și parțial de Laura Ciocan.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Dosarul care i-a adus lui Vanghelie 11 ani și 8 luni de închisoare, în statistici: 119 fapte de luare de mită, abuz în serviciu și spălare de bani, 6 ani de judecată și aproape 100 de termene în proces

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/marian-vanghelie-dupa-ce-a-fost-condamnat-la-11-ani-si-8-luni-de-inchisoare-sunt-un-politician-cu-google-fostul-edil-al-sectorului-5-a-jurat-cu-mana-pe-biblie-ca-nu-a-luat-niciun-ban-din-suma-vehi/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More on to that Topic: mainnews.ro/marian-vanghelie-dupa-ce-a-fost-condamnat-la-11-ani-si-8-luni-de-inchisoare-sunt-un-politician-cu-google-fostul-edil-al-sectorului-5-a-jurat-cu-mana-pe-biblie-ca-nu-a-luat-niciun-ban-din-suma-vehi/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mainnews.ro/marian-vanghelie-dupa-ce-a-fost-condamnat-la-11-ani-si-8-luni-de-inchisoare-sunt-un-politician-cu-google-fostul-edil-al-sectorului-5-a-jurat-cu-mana-pe-biblie-ca-nu-a-luat-niciun-ban-din-suma-…

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW