Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate se întrunește vineri / Ce propuneri de relaxare a restricțiilor vor fi discutate

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 7 mai 2021

Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate de la 1 iunie va avea vineri a treia ședință, unde vor fi analizate mai multe propuneri de relaxare a restricțiilor. Prim-ministrul Florin Cîțu a precizat că se va discuta despre renunțarea la masca de protecție pe plajă, despre organizarea evenimentelor private cu persoane vaccinate și despre programul operatorilor economici.

Am vorbit de propuneri pentru Comitetul ministerial de mâine(n.r. vineri), care vizează industria turismului. Unele sunt prezentate în spaţiul public – să putem fi pe plajă fără mască, în restaurant cu capacitate maximă în anumite condiţii. Din partea industriei am primit propuneri şi soluţii foarte bune pe care le punem în discuţia comitetului interministerial”, a spus Florin Cîțu, joi, în urma unei întâlniri pe care a avut-o la Constanța cu reprezentanții HoReCa.

Florin Cîțu a mai afirmat, în cursul acestei săptămâni, că angajații companiilor mari nu vor mai fi nevoiți să poarte masca de protecție la birou, dacă vor fi vaccinați.

Eu cred că se poate face, dacă într-un birou toate persoanele sunt vaccinate, să se stea fără mască”, a spus premierul, la finalul ședinței de Guvern de miercuri.

În plus, autoritățile iau în calcul dezvoltarea unei aplicații care să demonstreze că o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19 pe baza CNP-ului și care să fie folosită de restaurante și hoteluri pentru a permite accesul clienților.

Deocamdată, este o propunere discutată în comitetul interministerial. S-ar putea să existe și acele aplicații care arată dacă o persoană este vaccinată, prin CNP. Avem timp până la 1 iunie să găsim soluții. Nu știu sigur dacă va exista o aplicație, dar este ce cred eu că s-ar putea face”, a precizat prim-ministrul.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  • Wow, wonderful blog layout! How long have you ever been blogging for?
    you made blogging look easy. The total look of your site is wonderful, let
    alone the content! You can see similar here sklep

  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mainnews.ro/comitetul-interministerial-pentru-revenirea-romaniei-la-normalitate-se-intruneste-vineri-ce-propuneri-de-relaxare-a-restrictiilor-vor-fi-discutate/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More here on that Topic: mainnews.ro/comitetul-interministerial-pentru-revenirea-romaniei-la-normalitate-se-intruneste-vineri-ce-propuneri-de-relaxare-a-restrictiilor-vor-fi-discutate/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you will find 56553 more Information to that Topic: mainnews.ro/comitetul-interministerial-pentru-revenirea-romaniei-la-normalitate-se-intruneste-vineri-ce-propuneri-de-relaxare-a-restrictiilor-vor-fi-discutate/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW