Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Viceprimarul Horia Tomescu: USR PLUS a promis o reformă din temelii în spitalele din Capitală. Asta înseamnă stop concursurilor aranjate și interimatelor prelungite

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 29 aprilie 2021

Horia Tomescu amintește că USR-PLUS a promis bucureștenilor o reformă a spitalelor din Capitală și că, în acest sens, a demarat procedura de selecție a membrilor Consiliilor de administrație din spitalele aflate în subordinea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale din București (ASSMB). 

După mulți ani de administrație coruptă și incompetentă, USR PLUS a promis bucureștenilor o reformă din temelii în spitalele din Capitală. Asta înseamnă stop concursurilor aranjate și interimatelor prelungite la infinit pentru ca managerii să fie ușor de controlat politic. Concursurile trebuie să fie corecte, deschise oricui dorește să candideze și întrunește competențele necesare, indiferent de afilierea politică”, a scris Horia Tomescu, pe Facebook.

Viceprimarul a precizat că a demarat, în urmă cu câteva luni, procedura de selecție a membrilor Consiliilor de Administrație din Spitalele aflate în subordinea ASSMB.

Important: potrivit legii, în consiliile de administrație puteau fi numite doar persoane deja angajate ale ASSMB care să aibă studii juridice și economice. Nu puteam să deschidem concursurile cu specialiști care nu erau angajați ASSMB. Am ținut în jur de 50 de interviuri, am studiat CV-urile angajaților ASSMB care corespund cerințelor legii și am analizat activitatea lor profesională”, a adăugat viceprimarul.

În legătură cu angajatul ASSMB, despre care au apărut informații în spațiul public potrivit cărora ar fi fost condamnat pentru tentativă de omor, viceprimarul susține că avea cazierul curat la momentul angajării în instituție.

Dacă se vor adeveri acuzațiile apărute în presă la adresa sa, nu îl voi sprijini în continuare pentru un rol în Consiliul de Administrație al Centrului de Evaluare şi Tratament al Toxico-dependenţelor pentru Tineri Sf. Stelian”, a precizat Horia Tomescu.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More here on that Topic: mainnews.ro/viceprimarul-horia-tomescu-usr-plus-a-promis-o-reforma-din-temelii-in-spitalele-din-capitala-asta-inseamna-stop-concursurilor-aranjate-si-interimatelor-prelungite/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you can find 12466 more Info on that Topic: mainnews.ro/viceprimarul-horia-tomescu-usr-plus-a-promis-o-reforma-din-temelii-in-spitalele-din-capitala-asta-inseamna-stop-concursurilor-aranjate-si-interimatelor-prelungite/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW