Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Tratamentul de recuperare medicală în străinătate pentru pacienții cu arsuri grave, decontat de Ministerul Sănătății

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 29 aprilie 2021

Costurile tratamentului de recuperare medicală în străinătate pentru pacienții cu arsuri grave vor fi asigurate de Ministerul Sănătății, potrivit unui Ordin semnat de Ioana Mihăilă. Pentru pacienții adulți dependenți de însoțitor, costurile de transport și cazare vor fi acoperite de stat.

Conform noilor prevederi, Ministerul Sănătății asigură costurile pentru tratamentul de recuperare medico-chirurgicală specific pacienților cu arsuri grave, precum și pentru dispozitivele medicale necesare procesului de recuperare medicală, profilaxiei și tratamentul sechelelor cicatriceale postcombustionale, până la încheierea perioadei de recuperare și evoluție a procesului cicatriceal, conform aprecierii medicului specialist și a comisiei teritoriale de specialitate. Totodată, ministerul asigură și costurile controalelor medicale periodice pentru pacienții care au beneficiat de finanțarea tratamentelor din bugetul Ministerului Sănătății”, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sănătății.

În plus, în cazuri excepționale impuse de natura și gravitatea bolii, pacienții adulți cu afecțiuni foarte grave pot beneficia de prezența unui însoțitor, iar costurile pentru cazare și transport vor fi asigurate din bugetul Ministerului Sănătății. Pentru pacienții minori, cu vârsta cuprinsă între 0 și 18 ani, prezența unui însoțitor este obligatorie, arată Ministerul Sănătății.

Pacienții cu arsuri severe, care au fost transferați în stare critică în străinătate, necesită ulterior tratamente de recuperare medicală, precum și dispozitive medicale absolut necesare procesului de recuperare. Prin aceste modificări, am introdus această categorie de pacienți în ordin și putem astfel să le asigurăm costurile pentru aceste tratamente și pentru echipamentele necesare, precum îmbrăcăminte compresivă, măști de silicon, folii și geluri de silicon, care până acum nu puteau fi decontate de Ministerul Sănătății”, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW