Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Percheziții DIICOT în Primăria Iași. Dosar penal privind obținerea frauduloasă a unui teren

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 26 aprilie 2021

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO au efectuat percheziții, luni, în Primăria Iași și în alte zeci de locații, într-un dosar penal  ce vizează fapte din anul 2016. La audieri vor fi conduse 23 de persoane

Anchetatorii efectuează cercetări pentru infracțiunile de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participație improprie la infracțiunile de abuz în serviciu și fals intelectual, instigare la infracțiunile de abuz în serviciu și fals intelectual, abuz în serviciu și omisiunea sesizării.

Conform DIICOT în cursul anului 2016, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat în vederea obținerii, în mod fraudulos, a unui teren din patrimoniul unei instituții publice, pe care au construit o clădire, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 2 milioane de lei.

Gruparea ar fi beneficiat de sprijinul și de specialitate unor avocaţi, notari şi funcţionari publici din cadrul unei instituții publice.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW