Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Prefectul Capitalei a anunțat prelungirea măsurilor de restricție în București / Alin Stoica: 20% din bucureșteni s-au vaccinat. Ritmul trebuie accelerat

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 23 aprilie 2021

Prefectul Capitalei a anunțat, vineri, că măsurile de restricție din București vor fi prelungite pentru următoarele două săptămâni, excepție fiind vinerea de dinainte de Florii și vinerea de dinainte de Înviere, când magazinele vor rămâne deschise până la ora 20:00, și noaptea de Înviere, când circulația va fi permisă până la ora 5:00. Alin Stoica susține că ritmul vaccinării din Capitală ar trebui accelerat, precizând că 20% dintre bucureșteni au primit, până în acest moment, cel puțin o doză de ser împotriva COVID-19.

Măsurile pe care le avem azi în vigoare vor fi prelungite pentru următoarele 2 săptămâni. În următoarea vineri, pe 30, așa cum se întâmplă în această vineri, magazinele vor fi deschise până la 8. Restricția de circulație pe timpul nopții va fi ridicată în noaptea de Înviere”, a declarat Alin Stoica, vineri, la Digi 24.

Alin Stoica susține că, în ultimele 3 zile, în Capitală au fost vaccinate aproximativ 13.500 de persoane pe zi, ceea ce reprezintă un trend crescător față de ultimele săptămâni.

Aproximativ 20% din populația Bucureștiului se vaccinează(…)Ritmul trebuie accelerat, pentru că dacă rămânem la același plafon, nu vom putea elimina restricțiile în toamnă”, a precizat prefectul Capitalei.

Prefectul Capitalei a mai afirmat că măsurile de restricție vor fi relaxate, iar restaurantele se vor redeschide la interior, în momentul în care rata de incidență în București va scădea la sub 3 cazuri la mia de locuitori.

Pe 23 aprilie, rata de incidență în Capitală a ajuns la 4,15 cazuri la mia de locuitori.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mainnews.ro/prefectul-capitalei-a-anuntat-prelungirea-masurilor-de-restrictie-in-bucuresti-alin-stoica-20-din-bucuresteni-s-au-vaccinat-ritmul-trebuie-accelerat/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW