Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Doi bărbați care ar fi fost implicați în transportul celor 800 de kg de cocaină descoperite pe plajă în 2019, arestați preventiv

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 22 aprilie 2021

Doi bărbați au fost arestați preventiv pentru 30 de zile în cazul „Cocaina din Marea Neagră”, după ce ar fi fost implicați, în anul 2019, într-o operațiune prin care 3 tone de cocaină au fost aduse în Europa, pe la Marea Neagră, din America de Sud, potrivit unor surse Main News. 

Cei doi bărbați originari din Galați, dar care au reședința în Spania, sunt acuzați de trafic ilicit de droguri de mare risc, trafic ilicit internațional de droguri de mare risc și inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat.

Din cercetări a reieșit că, în anul 2019, cei doi bărbați ar fi constituit un grup infracțional organizat, împreună cu alte persoane de cetățenii diferite, cu scopul de a transporta o cantitate semnificativă de cocaină (trei tone) din America de Sud-Brazilia, portul Belem, pe apele teritoriale românești ale Mării Negre, în vederea distribuirii acesteia pe piețele din Europa”, potrivit unui comunicat transmis de IPJ Tulcea.

Cei doi au fost trimiși în judecată în dosarul „Cocaina din Marea Neagră”.

Dosarul „Cocaina din Marea Neagră”, finalizat în 2020

Procurorii DIICOT anunțau, pe 15 iulie 2020, finalizarea dosarului „Cocaina de la Marea Neagră”, în care o rețea transfrontalieră de crimă organizată și trafic de droguri de mare risc a fost destructurată.

Dosarul a fost deschis după ce, la finalul lunii martie 2019, poliția a găsit într-o șalupă abandonată pe o plajă dintre localitățile Sfântu Gheorghe și Sulina peste 800 de kilograme de cocaină.

Potrivit DIICOT, procurorii au trimis în judecată mai mulți cetățeni români, spanioli și un ucrainian care se ocupau de traficul de droguri, dar și cetățeni sârbi care se ocupau de transport.

În perioada ianuarie 2019-martie 2019, inculpații s-au constituit într-un grup infracțional organizat cu scopul de a transporta o cantitate semnificativă de cocaină din America de Sud – Brazilia, Portul Belem, furnizată de inculpatul N.E.N.J. zis „SHEIK-UL” (cetățean libanez cu reședința în Brazilia), iar ulterior de a extrage această cantitate de cocaină din apele teritoriale românești ale Mării Negre și de a o preda persoanelor din cadrul grupării infracționale responsabile cu transportul acesteia spre țări din Europa de Vest şi Balcanii de Vest, în vederea plasării pe pieţele din Europa”, se arată în rechizitoriul procurorilor DIICOT.

Mai multe detalii, AICI

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW