Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Lucian Bode, despre cazul bărbatului decedat în timpul intervenției polițiștilor: Cei vinovați vor plăti, fiecare răspunde pentru faptele sale

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 19 aprilie 2021

Lucian Bode a transmis că orice misiune încheiată tragic este o palmă dată sistemului de ordine și siguranță publică, după ce un bărbat a murit la scurt timp după ce a fost trântit cu fața la pământ de un polițist. Ministrul de Interne a precizat că fiecare răspunde pentru faptele sale, iar cei vinovați vor plăti.

Pentru mine, ca ministru al MAI, orice misiune încheiată tragic este o palmă dată sistemului de ordine şi siguranţă publică, care zdruncinează încrederea românilor în această instituţie fundamentală în stat care este Poliţia Română. Filmul evenimentelor îl cunoaşteţi, nu îl reiau, doar ştiţi că este o anchetă penală în curs, s-a început cu cercetarea faptei, in rem, legat de uciderea din culpă, iar acum vorbim despre o acuzaţie a procurorilor, lovituri cauzatoare de moarte, ştiţi că sunt doi poliţişti reţinuţi cu propunerea de arestare pentru 30 de zile. Cei vinovaţi vor plăti, iar un lucru să fie foarte clar, fiecare răspunde pentru faptele sale”, a declarat Lucian Bode, luni, într-o conferinţă de presă.

Ministrul de Interne susține că nu este corect să fie pus semnul egal între tragedia de la Pitești și intervențiile zilnice ale polițiștilor.

Este greşit să generalizăm pentru că zilnic în ţară avem mii de intervenţii ale Poliţiei Române care se desfăşoară corect în urma cărora sunt salvate vieţi”, a adăugat Bode.

Context

Un bărbat în vârstă de 63 de ani din Pitești a murit vineri, la scurt timp după ce a fost trântit de un polițist. În acest caz a fost deschis dosar penal in rem pentru purtare abuzivă și ucidere din culpă.

În imaginile intrate în posesia publicației ePitești.ro se poate observa cum bărbatul, aflat în stare de ebrietate, este trântit cu fața la pământ de polițiști.

Ulterior, doi polițiști din Pitești au fost reținuți pentru lovituri și vătămări cauzatoare de moarte, fapte pentru care riscă până la 12 ani de închisoare.

Procurorii anunță că au luat decizia după ce au efectuat cercetarea la fața locului și au analizat imaginile care au surprins evenimentul. De asemenea, anchetatorii au luat în calcul declarațiile martorilor, precum și raportul de necropsie. Victima ar fi murit asfixiată.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: mainnews.ro/lucian-bode-despre-cazul-barbatului-decedat-in-timpul-interventiei-politistilor-cei-vinovati-vor-plati-fiecare-raspunde-pentru-faptele-sale/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More Info here to that Topic: mainnews.ro/lucian-bode-despre-cazul-barbatului-decedat-in-timpul-interventiei-politistilor-cei-vinovati-vor-plati-fiecare-raspunde-pentru-faptele-sale/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/lucian-bode-despre-cazul-barbatului-decedat-in-timpul-interventiei-politistilor-cei-vinovati-vor-plati-fiecare-raspunde-pentru-faptele-sale/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW