Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ziua decisivă pentru Sorin Oprescu. Curtea de Apel pronunță verdictul definitiv în dosarul în care fostul primar al Capitalei este acuzat de corupție

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 16 aprilie 2021

Magistrații de la Curtea de Apel București sunt așteptați astăzi să pronunțe verdictul în dosarul în care Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei, este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat și luare de mită. 

La ultimul termen al procesului, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au cerut pedeapsa maximă pentru Sorin Oprescu, ce poate ajunge la peste 15 ani de închisoare. Avocatul fostului primar al Capitalei a cerut achitarea acestuia.

În primă instanță, Sorin Oprescu a fost condamnat de Tribunalul București la 5 ani și 4 luni de închisoare cu executare.

Context

Sorin Oprescu este acuzat că a condus, din 2013, un grup infracțional organizat. Mai mult, fostul primar al Capitalei ar fi primit 25.000 de euro la locuinţa sa din Ciolpani, de la Bogdan Popa, fost şef al Administraţiei Cimitirelor.

La data de 5 septembrie 2015, inculpatul Oprescu Sorin Mircea în calitate de primar al municipiului Bucureşti, în baza unei înţelegeri prealabile cu inculpaţii Popa Bogdan Cornel şi Stanca Cristian, a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinşi în mod necuvenit de cei doi de la administratorii unei societăţi comerciale (denunţători în cauză), în legătură cu un contract de execuţii lucrări în cadrul Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului. Prin această conduită, primarul Municipiului Bucureşti nu a făcut altceva decât să «valideze» activitatea infracţională desfăşurată de inculpaţii Stanca Cristian şi Popa Bogdan Cornel, dar şi menţinerea acestuia din urmă în funcţia de director al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, cu luarea în considerare a posibilităţii numirii sale ca director la ALPAB, deşi ştia că acesta comite infracţiuni de corupţie”, spunea DNA la momentul trimiterii in judecată.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 47762 more Information to that Topic: mainnews.ro/ziua-decisiva-pentru-sorin-oprescu-curtea-de-apel-pronunta-verdictul-definitiv-in-dosarul-in-care-este-acuzat-de-constituire-a-unui-grup-infractional-organizat/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW