Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


SURSE: DIICOT analizează plângerea penală privind accesarea platformei de vaccinare de către consilierul lui Vlad Voiculescu / Sesizarea, depusă de Guvern

By Robert Madaianu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 14 aprilie 2021 Etichete: ,

DIICOT a început verificările în cazul plângerii privind accesarea platformei de vaccinare de către consilierul lui Vlad Voiculescu, au declarat surse avizate pentru Main News. Pe 9 aprilie, Corpul de Control al prim-ministrul Florin Cîțu a formulat o sesizare penală către Ministerul Public în legătură cu accesarea neautorizată a platformei de vaccinare de către Ștefan Voinea, consilier onorific al ministrului sănătății, Vlad Voiculescu.

Reprezentanții Guvernului susțin că, după ce Ministerul Sănătății a primit acces la platforma de vaccinare, au fost desemnate patru persoane pentru a avea acces, însă fără să existe un act administrativ.

„În urma solicitărilor repetate ale reprezentanților Ministerului Sănătății, la data de 20.01.2020 INSP a acordat accesul Ministerului Sănătății la RENV pentru o interfață separată, care conține doar date numerice, utilizând contul: monitorizare_minister. Ministerul Sănătății a nominalizat patru reprezentanți care au avut acces la datele din RENV, utilizând contul „monitorizare_minister” fără a exista un act administrativ de delegare/încredințare a unor atribuții, de stabilire a responsabilităților și a limitelor de competență sau care să stipuleze perioada de la care au acces la platformă”, a transmis printr-un comunicat executivul.

181 de tentative de accesare în 30 de minute

Conform sursei citate, pe data de 7 martie, în interval de 30 de minute, au existat 181 de tentative de accesare ale platformei de pe un server din Germania de către consilierul onorific Ștefan Voinea, care nu ar fi avut drept legal de acces.

„La data de 07.03.2021, într-un interval de aproximativ 30 de minute, au existat 181 de încercări nereușite de acces la platforma RENV utilizând contul „monitorizare_minister” (alocat MS) de pe un IP găzduit pe un server din afara granițelor României (server privat din Germania).
Regimul juridic insuficient definit și reglementat al consilierului onorific poate crea un mecanism de eludare a regimului incompatibilităților și al conflictului de interese prevăzut de Legea nr. 161/2003 , deoarece, prin încredințarea unor atribuții specifice unui funcționar public (în sensul larg al noțiunii), respectiv accesul la date sau informații din cadrul unei/unor instituții publice, consilierului onorific nu îi sunt stabilite și responsabilități în domeniul incompatibilităților și al conflictului de interese”, arată Guvernul.

Ștefan Voinea a explicat, în urmă cu câteva săptămâni, că ar fi folosit un serviciu de tip VPN, care i-a furnizat o adresă IP alocată unui centru de internet din Germania.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mainnews.ro/surse-diicot-a-inceput-urmarirea-penala-in-rem-in-dosarul-privind-accesarea-platformei-de-vaccinare-de-catre-consilierul-lui-vlad-voiculescu/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/surse-diicot-a-inceput-urmarirea-penala-in-rem-in-dosarul-privind-accesarea-platformei-de-vaccinare-de-catre-consilierul-lui-vlad-voiculescu/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW