Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Mobilizare impresionantă a constructorului român pe șantierul drumului expres Craiova-Pitești: Primele lucrări de asfaltare pe tronsonul 2

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 2 aprilie 2021

Aproximativ 1.400 de muncitori și 700 de utilaje au fost mobilizate, vineri, de constructorul UMB pe șantierul drumului expres Craiova-Pitești. Firma românească a început efectuarea primelor lucrări de asfaltare pe tronsonul 2, Robănești–Balș–Valea Mare, ce are termen de finalizare finele acestui an.

Potrivit CNAIR, pe tronsonul 3 aceeași firmă lucrează cu opt instalații de forat coloane la structuri. Din cei 31 de kilometri ai tronsonului 3 au fost decopertați peste 17 kilometri.

Drumul Expres Craiova – Pitești

Drumul Expres Craiova – Pitești are o lungime de 121,115 km și este împărțit în patru tronsoane.

În prezent, pe tronsonul 1 Craiova – Robănești, în lungime de 17,7 km, italienii de la Tirrena Scavi sunt destul de slab mobilizați în teren, stadiul de execuție fiind de 17,6%. Cel mai avansat este sectorul 2, unde efectuează lucrări o asociere de firme controlate de familia Umbrărescu, existând șanse reale de dare în trafic până la finalul anului.

Sectorul 4 este singurul rămas fără constructor. CNAIR a desemnat constructor aceleași firme ale familiei Umbrărescu, însă au fost depuse contestații la CNSC.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW