Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu: Niciuna dintre cele 20 de Hotărâri adoptate în acest an de către CNSU nu a fost publicată în Monitorul Oficial

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 30 martie 2021

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu deciziile Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), ce nu au  fost publicate în Monitorul Oficial de la începutul anului 2021, condiție pentru intrarea în vigoare a unui act normativ. Renate Weber îi cere explicații lui Florin Cîțu în legătură cu trei Hotărâri ce nu ar fi fost publicate nici pe site-urile oficiale și nici în Monitorul Oficial. 

Instituţia Avocatului Poporului s-a sesizat din oficiu în urma constatării, pe de o parte, a faptului că niciuna dintre cele 20 de hotărâri adoptate în acest an de către CNSU nu a fost publicată în Monitorul Oficial. Înssă, în timp ce hotărârile CNSU nr. 1 – 11 şi nr. 15 – 20 din anul acesta au fost postate pe site-urile oficiale, hotărârile nr. 12/2021, 13/2021 şi nr. 14/2021 nu au fost publicate nici un Monitorul Oficial, nici pe aceste site-uri”, se arată în adresa Avocatului Poporului.

Publicarea în Monitorul Oficial este o condiție de intrare în vigoare a unui act normativ, se mai arată în sesizarea Avocatului Poporului.

Vă rugăm să ne comunicaţi motivele de fapt şi de drept pentru care, pe de o parte, hotărârile adoptate de acest organism de la începutul anului 2021 şi până în prezent nu au respectat condiţia publicării în Monitorul Oficial şi pe de altă parte anumite hotărâri adoptate tot în acest an de către CNSU (nr. 12/2021, nr. 13/2021 şi nr. 14/2021) nu au fost publicate nici pe site-urile gov.ro şi stirioficiale.ro”, a precizat sursa citată.

Adresa transmisă de Avocatul Poporului poate fi accesată în integralitate aici.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/avocatul-poporului-s-a-autosesizat-din-oficiu-niciuna-dintre-cele-20-de-hotarari-adoptate-in-acest-an-de-catre-cnsu-nu-a-fost-publicata-in-monitorul-oficial/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW