Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Fostul adjunct al serviciului secret al Armatei, acuzat că a delapidat 180.000 de dolari din fondul de război, rămâne în arest

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 30 martie 2021

Generalul în rezervă Iulian Gherghe, fost adjunct al Direcției Generale de Informații a Apărării, va rămâne în arest, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins contestația acestuia la măsura arestării preventive. 

Iulian Gherghe a fost arestat preventiv într-un dosar în care este acuzat că ar fi delapidat circa 180.000 de dolari. La nivelul instituției a fost declanșată o cercetare administrativă pentru stabilirea cu exactitate a modului în care s-a produs evenimentul.

„Procedura judiciară în cazul la care faceți referire a fost declanșată la sesizarea transmisă de Ministerul Apărării Naționale. În paralel, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a produs evenimentul, la nivelul DGIA se desfășoară o cercetare administrativă.
Militarul în rezervă în cauză este cercetat penal cu privire la săvârșirea unor infracțiuni, ancheta fiind desfășurată de Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel. Ministerul Apărării Naționale a pus la dispoziția autorităților competente toate datele necesare desfășurării anchetei penale și va coopera complet pe toată durata procedurilor judiciare”, se arată în răspunsul transmis de Ministerul Apărăii la solicitarea Mainnews.ro.

Generalul (r) este cercetat cu privire la săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals.

CITEȘTE ȘI: SURSE Noi detalii din dosarul fostului adjunct al serviciului secret al Armatei | De ce spun magistrații că a dat dovadă de „sânge rece”. Explicațiile lui Iulian Gherghe

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW