Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Prefectul Capitalei, mesaj pentru simpatizanții AUR: Cei care instigă la nerespectarea măsurilor punând în pericol sănătatea românilor nu sunt patrioți

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 30 martie 2021

Prefectul Capitalei le-a transmis un mesaj simpatizanților AUR care au participat la protestul anti-restricții. În opinia lui Alin Stoica, cei care instiga la nerespectarea măsurilor de protecție și violență împotriva instituțiilor de ordine nu se pot numi patrioți.

„Cei care au instigat la violenta trebuie plătească. Cei care instiga la nerespectarea măsurilor punând în pericol sănătatea românilor, cei care instiga la violenta împotriva organelor de ordine ale statului, cei cărora le pasa mai mult de promovarea propriei imagini decât de interesul general al romanilor și al statului nu sunt patrioți. Sunt patrioți cei care au protejat statul de drept, cei care au refuzat răspundă la provocări pentru a nu pune în pericol oamenii care manifestau pașnic. Îi felicit pe jandarmi atât pentru calmul de care au dat dovada și care a dus la protejarea cetățenilor pașnici, dar și pentru fermitatea și profesionalismul cu care au oprit violentele din aceasta noapte! De asemenea, le mulțumesc tuturor celor care respecta masurile și care înțeleg disconfortul creat de acestea este un preț mic pentru sănătatea și viață celor dragi”, a scris Alin Stoica, pe Facebook.

Context

Mii de persoane au protestet, luni, în București, împotriva noilor restricții impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Protestatarii au pornit, într-un marș, din Piața Universității și au ajuns în Piața Victoriei, în fața Guvernului. Prima bandă de circulație de pe Bulevardul Magheru și de pe Bulevardul Lascăr Catargiu a fost închisă.

Astfel de acțiuni s-au desfășurat și în alte orașe din țară, precum Oradea, Constanța, Sibiu, Brașov, Timișoara sau Cluj-Napoca.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW