Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Bărbatul care a amenințat-o cu moartea pe Maia Morgenstern, plasat sub control judiciar / Presa israeliană: România a fost un aliat al Germaniei naziste până în august 1944

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 29 martie 2021

UPDATE Bărbatul care a amenințat-o cu moartea pe Maia Morgenstern a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, potrivit unor surse MainNews.ro.

Oamenii legii argumentează că limitele de pedeapsă pentru amenințare nu permit arestarea preventivă.

Știrea inițială

Procurorii au reținut pentru 24 de ore un bărbat în vârstă de 25 de ani, cunoscut cu afecțiuni psihice, după ce ar fi amenințat-o cu moartea pe actrița Maia Morgenstern, directorea Teatrului Evreiesc de Stat.

Anchetatorii au ridicat echipamentul informatic folosit de tânăr, urmând a fi predat de bunăvoie de aceasta.

Maia Morgenstern a depus, sâmbătă seara, o plângere la poliţie, după ce pe adresa Teatrului Evreiesc şi de Stat, pe care îl conduce, a primit un e-mail în care era ameninţată cu moartea. Poliţiştii au deschis un dosar pentru pentru ameninţare.

Actrița Maia Morgenstern a fost amenințată cu moartea prin intermediul unui e-mail la finalul căruia se menționa că este „din partea partidului AUR”. În replică, formațiunea susține că este o înscenare.

The Jerusalem Post: România a fost un aliat al Germaniei naziste până în august 1944

Subiectul a intrat și în atenția presei israeliene. Publicația The Jerusalem Post a relatat despre accederea în Parlament a formațiunii de extremă dreapta AUR, amintind despre alianța țării noastre cu Germania nazistă, până în 1944, și uciderea a sute de mii de evrei, rromi și ucraineni în teritorii controlate de autoritățile de la București.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW