Monday, November 25, 2024
Jurnalism corect


🇷🇴 Prezență vot alegeri prezidențiale click

Cine este parlamentarul care a introdus, formal, amendamentul privind „superimunitatea magistraţilor”

By Andreea Traicu , in Analize & Investigatii Justitie Politic Stirile zilei , at 28 martie 2021 Etichete: ,

Proiectul de lege privind desfiinţare a SIIJ a stârnit tensiuni în interiorul sistemului judiciar, dar şi pe scena politică, în coaliţia de guvernare, tema celor mai recente nemulţumiri fiind legată de introducerea unui amendament care ar acorda „superimunitate” magistraţilor. În timp ce o parte a sistemului judiciar şi a scenei politice o cataloghează drept superimunitate, o altă parte o numeşte garanţie de independenţă.

Ambele tabere s-au acuzat că au propus respectivul amendament, însă proiectul a trecut de Camera Deputaţilor inclusiv cu votul celor care îl contestă. De fapt, cel care a introdus, formal, amendamentul atât de mult dezbătut şi contestat este un parlamentar al minorităţilor naţionale, Ionel Stancu, deputat de Constanţa, reprezentant al Asociaţiei Macedonenilor din România.

În forma în care a trecut de Camera Deputaților, legea prevede desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, cu o garanție privind independența magistraților, constând într-un aviz obligatoriu al secției de specialitate a CSM la trimiterea în judecată. Senatul este for decizional.

Ionel Stancu susţinea că îl recomandă „atenţia la problemele şi propunerile oamenilor”

Ionel Stancu este grefier, absolvent al Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative „Nicolae Titulescu” şi al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, Specialitatea Management în Sport, din cadrul Universităţii din Craiova. A urmat un master în specializarea „Analiză, diagnostic şi evaluarea afacerilor”.

Ionel Stancu susţinea că „atenţia la problemele şi propunerile oamenilor” îl recomandă pentru obţinerea unui mandat de parlamentar.

„Abilitatea de comunicare, atenţia la problemele şi propunerile oamenilor, au condus la alegerea mea pentru a reprezenta, în parlament, comunitatea macedoneană, din care fac parte. De 14 ani, activez în cadrul Asociaţiei Macedonenilor din România, iar în perioada 2012-2016, am mai reprezentat asociaţia, ca deputat, în forul legislativ.

În această calitate, am iniţiat proiecte legislative cu aplicabilitate preponderent în domeniile educaţiei, pensiilor şi asigurărilor sociale.

Consider că este vital ca, în parlament, să avem reprezentanţi foarte bine pregătiţi, care să lupte pentru drepturile noastre, pentru că toţi ne dorim legi cu dispoziţii clare, concise şi previzibile, adoptate în corelaţie cu ansamblul legislaţiei în vigoare.

Toţi suntem cetăţeni români, iar propunerile noastre legislative sunt în interesul cetăţenilor României”, potrivit publicatiei editie.ro.

Acesta a fost parlamentar şi în legislatura 2012-2016. Referitor la activitatea sa în mandatul respectiv, a avut o luare de cuvânt, 9 declaraţii politice depuse în scris, 16 propuneri legislative iniţiate, din care 2 legi promulgate şi un proiect de hotărâre iniţiat.

Sursa foto: Asociaţiamacedonenilor.ro

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW