Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Desființarea SIIJ, votată miercuri de deputați. Ludovic Orban anunță că proiectul ar urma să fie adoptat cu amendamentul care prevede „superimunitatea” magistraților

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 23 martie 2021

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, susține că proiectul de lege privind desființarea Secției Speciale va fi adoptat, miercuri, în forma avizată de Comisia Juridică. Cu alte cuvinte, va fi menținut amendamentul prin este necesar avizul CSM la trimiterea magistraților în judecată.

„Proiectul de lege privind desființarea Secției Speciale va intra pe ordinea de zi a ședinței de mâine (n.r. – 24 martie). (…) Va fi adoptată așa cum a trecut de Comisia Juridică”, a declarat Ludovic Orban.

Cu toate acestea, surse politice au explicat, pentru Main News, că proiectul ar putea fi adoptat în această formă în Camera Deputaţilor pentru a avea votul UDMR, formaţiune care ar fi propus această variantă. Intenţia ar fi ca în Senat amendamentul să fie eliminat, spun sursele citate.

Context

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a acordat, pe 18 martie, aviz favorabil proiectului de lege privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiției. În plus, a fost adoptat și un amendament prin care judecătorii sau procurorii vor putea fi trimiși în judecată numai cu acordul Secției pentru judecători sau Secției pentru procurori din cadrul CSM.

Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW