Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


DOCUMENT Raportul de activitate al Inspecției Judiciare pe 2020: O singură acțiune disciplinară a fost admisă de Secția pentru procurori a CSM

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 19 martie 2021

Doar o singură acțiune disciplinară începută de Inspecția Judiciară, din totalul de 14 soluționate, a fost admisă de Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Cifrele reies din raportul de activitate pe anul 2020 al Inspecției Judiciare, dat vineri publicității.

Raportul de activitate al Inspecției Judiciare poate fi consultat aici

Pe categorii de soluții situația acțiunilor disciplinare:

Admise – 1

Respinse ca neîntemeiate – 6

Anulate – 7

Procurorii activi au avut probleme probleme cu IJ

Acuzată în repetate rânduri că s-a transformat în factor de presiune pe umerii magistraților, Inspecției Judiciară n-au făcut decât să vină în sprijinul acestei idei. În 2020, Secția pentru procurori a CSM a respins acțiunile îndreptate împotriva Laura Codruța Kovesi, fostă șefă DNA, Carmen Lancrajan, procuroarea din dosarul „Tel Drum” și Cosmin Iordache, procuror DNA și copreședinte al unei asociații de magistrați.

Instituția condusă de un plagiator

Jurnalista Emilia Șercan a arătat că Lucian Netejoru, șeful Inspecției Judiciare, și-a plagiat teza de doctorat în Ordine Publică și Siguranță Națională, pe care a susținut-o în 2010 la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București.

Conform sursei citate, cel puțin 140 din totalul de 294 de pagini ale tezei sunt reproduse din volume semnate de chestorul Costică Voicu, fost șef al Poliției Române și fost rector al Academiei de Poliție.

Coordonatoarea tezei de doctorat, profesor universitar Ștefania Georgeta Ungureanu, avea să fie condamnată pe fond la închisoare cu suspendare, pentru că a înșelat Academia de Poliție, notează Emilia Șercan în publicația Press One.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW