Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Lovitură pentru rechinii imobiliari. PUZ-urile în 5 sectoare ale Capitalei, suspendate pentru 12 luni

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 26 februarie 2021

Consiliul General a aprobat vineri, într-o ședință extrem de tensionată, suspendarea pentru 12 luni a Planurilor Urbanistice Zonale în sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6, ce permiteau betonarea a sute de hectare de spațiu verde.

Rezultatul votului:

Suspendare PUZ Sector 2 – 29 de voturi „pentru” și 23 „împotrivă”

Suspendare PUZ Sector 3 – 29 de voturi „pentru” și 23 „împotrivă”

Suspendare PUZ Sector 4 – 29 de voturi „pentru” și 25 „împotrivă”

Suspendare PUZ Sector 5 – 29 de voturi „pentru” și 25 „împotrivă”

Suspendare PUZ Sector 6 – 29 de voturi „pentru” și 25 „împotrivă”

Nicușor Dan: Avem o puternică suspiciune de nelegalitate

„E adevărat că teoria dreptului administrativ spune că perioada de suspendare unui act administrativ trebuie să fie proporțională. Noi avem o situație excepțională. Noi avem niște acte normative care acoperă 80% din București. Noi avem o puternică suspiciune de nelegalitate. Termenul de 1 an este absolut proporțional cu complexitatea unor documentații de urbanism care reglementează 80% din dezvoltarea urbană a Bucureștiului. În această săptămână am avut mai multe întâlniri. Mi se pare nerezonabil să veniți (n.r. – PNL) cu un astfel de argument, care a fost discutat. Este o decizie de oportunitate, pe care vă rog să o luați în considerare”, a afirmat primarul Nicușor Dan, în cadrul ședinței Consiliului General.

În varianta inițială primarul Nicușor Dan și USR PLUS au susținut varianta suspendări PUZ-urilor pentru 2 ani, în vreme ce PNL propunea suspendarea pentru doar 3 luni.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Info here to that Topic: mainnews.ro/breaking-lovitura-pentru-rechinii-imobiliari-puz-urile-in-5-sectoare-ale-capitalei-suspendate-pentru-12-luni/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW