Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


România trimite 20.000 de doze de vaccin anti COVID-19 în Republica Moldova / Florin Cîțu: E prima tranşă din cele 200.000 de seruri

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 24 februarie 2021

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat că Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care România va trimite prima tranșă de 20.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 în Republica Moldova, dintr-un total de 200.000. 

În şedinţa de Guvern de astăzi au fost mai multe hotărâri, dar şi câteva ordonanţe. Cea mai importantă este ordonanţa de urgenţă prin care am reglementat ajutorul pe care îl vom da imediat Republicii Moldova, constând în 20.000 de doze de vaccinuri. Este o donaţie pe care o vom face. E prima tranşă din cele 200.000 de vaccinuri pe care le trimite în Republica Moldova. Astăzi a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă”, a declarat Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern de miercuri.

Premierul a precizat că primele 20.000 de doze de vaccin trimise de România vor ajunge „cât mai rapid” la Chișinău.

„După ce o să fie publicată ordonanţa de urgenţă în Monitorul Oficial, va fi nevoie de o hotărâre de Guvern pe care o vom lua, dacă este nevoie într-o şedinţă online, pentru a ne asigura că aceste doze ajung în Republica Moldova cât mai rapid”, a adăugat premierul.

Pe 19 februarie, în Republica Moldova a ajuns ajutorul umanitar, în valoare de 2,3 milioane de euro, promis de Klaus Iohannis, în urma vizitei oficiale pe care a avut-o la finalul anului trecut cu președintele Maia Sandu.

CITEȘTE ȘI: Ajutorul umanitar acordat de România a ajuns la Chișinău / Maia Sandu: E o dovadă clară de prietenie și solidaritate. Împreună vom depăși perioada complicată

Sursă foto: Facebook / Maia Sandu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW