Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un deputat PNL, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență. Ar fi pretins mită 500.000 lei pentru numirea unei persoane în funcția de director general la „Apele Române”

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 23 februarie 2021

Președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc, a fost trimis marți în judecată de Direcția Națională Anticorupție pentru trafic de influență, după ce ar fi solicitat 500.000 lei de la un om de afaceri pentru numirea unei persoane în funcția de director general la „Apele Române”.

„În perioada 4 – 27 noiembrie 2019, inculpatul Cozmanciuc Corneliu-Mugurel ar fi pretins de la inculpatul Marcoci Vlad suma de 500.000 de lei, lăsând să se creadă că va interveni pe lângă ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor din acea perioadă pentru ca acesta să numească în funcția de director general al Administrației Naționale „Apele Române” (A.N.A.R.) o persoană apropiată de omul de afaceri”, se arată în comunicatul DNA.

Numirea respectivă nu s-a mai produs, deoarece, în data de 21 ianuarie 2020, în funcția de director general al „Apele Române” a fost numită o altă persoană.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW