Tuesday, April 30, 2024
Jurnalism corect


BREAKING NEWS Ioan Niculae, condamnat defnitiv la 5 ani de închisoare în dosarul „Interagro”

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 18 februarie 2021

Ioan Niculae a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul „Interagro”, în care este acuzat de instigare la evaziune fiscală, instigare la spălare de bani și cumpărare de influență. Decizia Curții de Apel București este definitivă.

Fostul președinte al CJ Bacău și PSD Bacău, Gheorghe Bunea, a fost achitat.

Contopeşte pedepsele principale aplicate inculpatului Niculae Ioan în cauza pendinte cu pedeapsa de 2 ani închisoare aplicată aceluiași inculpat prin decizia penală nr.508/A/02.04.2015 pronunțată de Curtea de Apel București – Secția I Penală în dosarul nr.938/299/2012* şi aplică inculpatului, în vederea executării, pedeapsa principală cea mai grea, de 4 ani închisoare, pe care o sporeşte cu 1 an închisoare (în care se include ?i sporul de 6 luni închisoare stabilit prin decizia penală nr.508/A/02.04.2015 pronunțată de Curtea de Apel București – Secția I Penală în dosarul nr.938/299/2012*), în final inculpatul având de executat pedeapsa principală rezultantă de 5 ani închisoare”, se arată în minuta Curții de Apel București.

La ultimul termen de la Curtea de Apel București, Ioan Niculae se afla în Italia, unde se recupera după ce a fost infectat cu COVID-19. Potrivit informațiilor MainNews.ro, acesta s-ar fi întors în țară.

Inițial, procurorii DNA au cerut pedeapsa maximă pentru omul de afaceri, ce putea ajunge la 12 ani de închisoare.

În același dosar, Tribunalul București l-a condamnat în anul 2018 pe Ioan Niculae la 3 ani și 6 luni, iar fostul președinte al CJ Bacău și PSD Bacău, Gheorghe Bunea, a fost achitat.

Firma S.C. Interagro S.A. ar fi încheiat un contract fictiv ce avea ca obiect prestarea unor servicii de publicitate, prin care ar fi fost înregistrate în contabilitatea firmei operațiuni financiare în baza cărora s-au eludat plățile taxelor și impozitelor către bugetul de stat.

Astfel, prejudiciul din dosar se ridică la 11.438.169 de lei, reprezentând TVA în valoare de 6.886.550 de lei și impozit pe profit de 4.551.619 lei.

Omul de afaceri a mai fost condamnat în anul 2015, în dosarul „Mita la PSD”, la 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Procurorii DNA susțineau că, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea și-a folosit influența și autoritatea pentru a obține suma de 1 milion de euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiți pentru finanțarea campaniei electorale a lui Mircea Geoană. Niculae a fost eliberat în anul 2016.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW