Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Procurorii investighează intervenția ISU la incendiul din Constanța : Anchetă pentru neglijență în serviciu

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 17 februarie 2021 Etichete: , ,

Parchetul Militar București s-a autosesizat după intervenția pompierilor la un incendiu care a avut loc marți, la Constanța. O femeie a murit după ce s-a aruncat de la etajul 6 al unui bloc de locuințe pentru a scăpa de flăcări. Incidentul s-a produs sub ochii pompierilor care așteptau o autoscară trimisă pentru a salva victima. După ce în spațiul public au apărut imagini și date contradictorii privind timpul de intervenție, procurorii investighează posibile fapte de neglijență în serviciu.

„La data de 16.02.2021, ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu prevăzută de art. 298 din Codul penal, cu privire la circumstanțele în care a avut loc, la aceeași dată, intervenția pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al Județului Constanța la stingerea unui incendiu produs în mun. Constanța, împrejurare în care și-a pierdut viața o persoană de sex feminin.

În cauză, procurorii militari efectuează acte de urmărire penală în raport de infracțiunea menționată în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt, urmând să fie oferite detalii suplimentare atunci când împrejurările o vor permite”, se arată în comunicatul transmis de Parchetul Militar.

Șeful ISU Dobrogea: E o eroare

ISU a anunțat, inițial, că femeia s-a aruncat de la balcon la ora 9:25, în timp ce autoscara a ajuns la fața locului la ora 9:27. Ulterior, au apărut imagini cu autoscara în timp ce se deplasa către incident la ora 9:40.

Este o eroare în sensul că noi am cules datele de la dispecerate, iar subunitatea de la Palas, inițial, așa ne-a comunicat. Autoscara a plecat mai târziu, dar, oricum, chiar dacă pleca în timp util, ajungea mai târziu decât momentul în care victima a sărit”, a declarat Cristian Amarandei, șeful ISU Dobrogea, pentru MainNews.ro, marți.

La nivelul conducerii ISU Dobrogea a fost demarată o anchetă internă pentru a stabili cine se face vinovat de erorile prezente în comunicatul transmis de ISU, a precizat colonelul Cristian Amarandei.

Problema este că alertarea s-a făcut cu întârziere și vrem să vedem cine se face vinovat, nu putem accepta asemenea moduri neprofesioniste de a ne îndeplini atribuțiile. Sunt domenii foarte sensibile, unde timpul de răspuns este delicat”, a adăugat șeful ISU Dobrogea.

În paralel, se fac cercetări într-un dosar penal in rem de ucidere din culpă și distrugere.

Citește și VIDEO Intervenție controversată a ISU la un incendiu în urma căruia o femeie a murit / Șeful ISU Dobrogea: Este o eroare în comunicat. Autoscara a plecat mai târziu

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW