Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Protest al sindicaliștilor din sănătate în fața Ministerului Finanțelor pentru creșterea alocărilor bugetare

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 15 februarie 2021

Circa 100 de angajați din participă luni la un protest organizat de Federația SANITAS în fața Ministerului Finanțelor, cerând creșterea alocărilor bugetare.

„(…) vom picheta Ministerul Finanțelor pentru a atrage atenția celor care împart resursele acestei țări asupra faptului că un buget mai mic la Sănătate într-un an cu pandemie nu înseamnă numai un act extrem de nedrept la adresa lucrătorilor din sistem, dar înseamnă și un act profund imoral la adresa cetățenilor României care au nevoie de siguranța unui sistem sanitar public care să îi poată salva de virusul ucigaș și să le poată trata afecțiunile acute, cele cronice sau să le poată asigura tratamentul de urgență!”, se arată în mesajul transmis de Federația Sanitas.

Protestatarii vor ajunge și în fața Palatului Parlamentului pentru a le solicita deputaților și senatorilor să depună amendamente la legea bugetului.

Propunerea de buget pentru Ministerul Sănătății este de 17,44 miliarde de lei, mai mare decât la începutul anului 2020, dar mai mică decât execuția bugetară, aceasta fiind de 19,65 miliarde de lei. Prim-ministrul Florin Cîțu a precizat că anul 2020 a fost unul în care s-au făcut alocări suplimentare la Ministerul Sănătății pentru plata echipamentelor medicale necesare tratării pacienților cu COVID-19.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW