Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Avocații din București cer ca motivările instanțelor să fie publicate în același timp cu deciziile

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 10 februarie 2021

Consiliul Baroului București solicită parlamentarilor să susțină modificarea codurilor de procedură penală și civilă în ceea ce privește hotărârile pronunțate de judecători, a afirmat senatorul PNL Daniel Fenechiu. Avocații din București vor ca motivările la deciziile instanțelor să fie date în același timp cu verdictul, nu ulterior. 

Consiliul Baroului București a decis, in ședinta de ieri, sa solicite avocaților parlamentari, membri ai Baroului București, sa susțină modificarea codurilor de procedura penală si civilă in sensul pronunțării hotărârilor doar in momentul in care hotararea este redactata”, a scris Daniel Fenechiu, pe Facebook.

În acest moment, în anumite cazuri, judecătorii pronunță o decizie definitivă, iar motivarea este redactată ulterior.

Modificarea propusă vizează eliminarea practicii de redactare a hotărârilor la luni sau ani de la pronunțare si, evident, a consecințelor ce decurg din aceasta practica- cum ar fi redactarea hotărârilor dupa executarea pedepsei sau, mai nou, restrângerea perspectivei căilor extraordinare de atac”, a explicat senatorul PNL.

Fenechiu a precizat că va fi organizată o conferință profesională pe această temă și o întâlnire cu avocații parlamentari, la care va participa și Uniunea Națională a Barourilor din România.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW