Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Reprezentanții firmelor care au făcut lucrările de la Spitalul din Piatra Neamț, audiați / Avocat: Au fost lăsați suficient de mult pentru a-și preconstitui niște probe

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 10 februarie 2021

Parchetul General a delegat competența către IPJ Neamț pentru a începe audierea unor firme care au efectuat lucrări sau verificări la Spitalul Județean Neamț, la 3 luni de la incendiul care a luat viața a 15 pacienți internați în secția ATI. Avocatul Adrian Cuculis a declarat, pentru MainNews.ro, că ar fi vorba de primele audieri în cazul tragediei din 14 noiembrie.

Vă facem cunoscut că prin Ordonanța nr. 201/P/2020 din 08.02.2021, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Urmărire Penală și Criminalistică, a dispus efectuarea unor activități de cercetare penală prin delegare de competență de către organele de cercetare penală din cadrul I.P.J Neamț. Astfel, la data de 12.02.2021, se va proceda la audierea în calitate de martori a reprezentanților unor societăți comerciale și la ridicarea unor înscrisuri”, se arată într-o comunicare transmisă de IPJ Neamț și obținută de MainNews.ro.

Avocatul Adrian Cuculis susține că anchetatorii vizează ridicarea unor înscrisuri de la firmele care s-au ocupat la un moment dat de instalațiile de oxigen din Spitalul Județean de Urgență Neamț.

Este o chestiune prezumtivă, pentru că nu îmi închipui ce ar putea să caute să audieze reprezentanții unor societăți comerciale. Probabil despre asta e vorba și să prezinte niște documente în vederea susținerii efectuării unor branșamente acolo sau verificări de instalații sau orice altă situație pe care au descoperit-o ei că ar avea legătură externă cu alte societăți comerciale”, a precizat Adrian Cuculis, pentru MainNews.ro.

Ar fi vorba de primele audieri din dosarul incendiului de la SJU Neamț, ce a avut loc pe 14 noiembrie, iar avocatul susține că societățile comerciale ar fi avut timp suficient să preconstituie anumite probe.

S-a dispus predarea unor documente în susținerea activităților desfășurate de societățile respective în cadrul spitalului de la Neamț. Toate pentru a dovedi că ceea ce au făcut societățile respective contractate de către spital este în regulă, conform, aveau toate avizele. Având în vedere că, la 3 luni de zile a apărut chestiunea asta, mi se pare că au fost lăsați suficient de mult pentru a-și preconstitui niște probe”, a spus avocatul.

La momentul publicării articolului, Parchetul General nu a răspuns solicitărilor MainNews.ro

14 noiembrie 2020, 15 persoane și-au pierdut viața

Un incendiu a izbucnit pe 14 noiembrie la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț, unde erau internați pacienți bolnavi de COVID. Primul bilanț al incendiului anunța 10 morți și 7 răniți grav.

Printre răniți era și medicul Cătălin Danciu, care a încercat să salveze pacienții din salonul cuprins de flăcări. Ulterior, acesta a fost transferat la un spital din Belgia. Dintre ceilalți răniți, cinci au murit.

Parchetul General a preluat ancheta la scurt timp după tragedie.

Sursă foto: Inquam Photos / tvmneamt.ro / Flavius Corfu

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Info here to that Topic: mainnews.ro/reprezentantii-firmelor-care-au-facut-lucrarile-de-la-spitalul-din-neamt-audiati-avocat-au-fost-lasati-suficient-de-mult-pentru-a-si-preconstitui-niste-probe/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you will find 81444 more Info on that Topic: mainnews.ro/reprezentantii-firmelor-care-au-facut-lucrarile-de-la-spitalul-din-neamt-audiati-avocat-au-fost-lasati-suficient-de-mult-pentru-a-si-preconstitui-niste-probe/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/reprezentantii-firmelor-care-au-facut-lucrarile-de-la-spitalul-din-neamt-audiati-avocat-au-fost-lasati-suficient-de-mult-pentru-a-si-preconstitui-niste-probe/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: mainnews.ro/reprezentantii-firmelor-care-au-facut-lucrarile-de-la-spitalul-din-neamt-audiati-avocat-au-fost-lasati-suficient-de-mult-pentru-a-si-preconstitui-niste-probe/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW