Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ultimele detalii despre ancheta de la Institutul „Matei Balș”: S-a încheiat cercetarea la fața locului / Câți oameni au fost audiați

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 5 februarie 2021

Anchetatorii au finalizat cercetarea la fața locului la Institutul „Matei Balș” din Capitală, unde au audiat 33 de persoane, printre care medici, personal administrativ sau rude ale victimelor. 

În cursul zilei de astăzi(n.r. vineri), procurorii criminaliști din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București și ofițerii din cadrul DGPMB – Serviciul Omoruri și Serviciul Criminalistic au finalizat cercetarea la fața locului la Institutul Național de Boli Infecțioase <<Prof Dr. Matei Balș>>”, potrivit unui comunicat transmis de Parchetul General.

Totodată, specialiștii din cadrul INSEMEX Petroșani vor efectua o expertiză tehnică pentru a stabili cauza incendiului care a izbucnit vineri dimineață la Institutul „Matei Balș” din Capitală.

În total, 12 persoane și-au pierdut viața, după ce pavilionul 5 al spitalului a fost cuprins de flăcări.

La Institutul Național de Medicină Legală <<Mina Minovici>> sunt în curs de efectuare 12 expertize medico-legale cu privire la pacienții decedați, în vederea stabilirii cu certitudine a cauzei morții. Procedura de stabilire a identității pacienților carbonizați în urma incendiului a fost finalizată – prin compararea probelor ADN”, a precizat sursa citată.

Anchetatorii verifică, în continuare, imaginile de pe camerele de supraveghere și activitatea serviciilor de apărare contra incendiilor, de mentenanță a instalației electrice și a celor de pază, au precizat procurorii Parchetului General.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW