Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


SURSE Lovitură pentru condamnații români care au fugit în Italia: Proiect de lege care elimină rezidența ca motiv de refuz al extrădării/ Daniel Dragomir ar fi obținut rezidența înainte de a se preda

By Robert Madaianu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 5 februarie 2021 Etichete: , ,

Statul italian lucrează la un proiect de lege privind reglementarea extrădării condamnaților care se retrag în Italia și obțin rezidența, reușind astfel să împiedice extrădarea și executarea pedepsei pe teritoriul statului unde a fost dispusă. Astfel, rezidența ar urma fie eliminată dintre motivele de refuz al extrădării, potrivit unor surse diplomatice consultate de Main News.

Ieri, fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, condamnat în România la 3 ani și 10 luni, s-a predat în Bari, Italia. Sursele citate au precizat că, înainte de a se preda, acesta ar fi obținut rezidența. În cazul acestuia, ÎCCJ urmează să dispună o sentință definitivă privind cererea lui Dragomir de anulare a condamnării.

În Italia s-au refugiat, în ultima perioadă, mai mulți români condamnați, printre care Alina Bica, Dragoș Săvulescu sau Daniel Dragomir. Alți inculpați ar fi în Italia, în așteptarea unor sentințe definitive.

Citește și Cum a ajuns Italia noul paradis al fugarilor de lux: de la un fost ofițer SRI la șefi de parchete și afaceriști celebri

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW