Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Gabriela Firea: Primarul Capitalei a ordonat oprirea transportului scolar, asigurat de STB la propunerea mea / Nicușor Dan: O măsură populistă a ex-primarului. Erau destinate doar pentru 6 școli

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 2 februarie 2021

Gabriela Firea l-a acuzat pe Nicușor Dan că a oprit proiectul-pilot privind transportul școlar în București, în timp ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că școlile se vor redeschide începând cu 8 februarie. În replică, primarul Capitalei susține că autobuzele școlare erau destinate doar pentru 6 școli din cele 600 și că, raportat la numărul de utilizatori înscriși, costul lunar al funcționării acestor linii speciale nu era justificat.

Luni incepe scoala fizic, in sfarsit! A confirmat si K. Iohannis. Ce s-a gandit noul primar al Capitalei? Sa “dea o mânā de ajutor” familiilor din Bucuresti si Ilfov. Asa ca a ordonat oprirea transportului scolar, asigurat de STB la propunerea mea ca primar, si prin votul consilierilor generali social-democrati. Da, da, este incredibil! Dar cat se poate de real!”, sunt acuzațiile Gabrielei Firea, publicate pe pagina de Facebook.

CITEȘTE ȘI: Iohannis, anunț oficial despre deschiderea școlilor: Începând de luni, majoritatea copiilor merg fizic la cursuri

Nicușor Dan a precizat că circulația autobuzelor școlare, pe care o consideră „o măsură populistă”, a fost oprită în cursul anului 2020.

Autobuzele școlare erau destinate doar pentru 6 școli din cele 600 ale Bucureștiului și nicidecum pentru toate unitățile de învățământ din Capitală. Era vorba de un program-pilot, prin care au fost create 16 linii de transport pentru 6 școli. Astfel de linii, care au un număr mic de utilizatori înscriși, generează costuri foarte mari raportat la numărul de utilizatori”, este răspunsul lui Nicușor Dan, pe Facebook.

Costul lunar al funcționării acestor linii speciale se ridică la 564.500 lei + TVA, a precizat primarul Capitalei.

În prezent, toți elevii circulă gratuit pe toate mijloacele de transport în comun, pe toate traseele din București”, a adăugat edilul.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/gabriela-firea-primarul-capitalei-a-ordonat-oprirea-transportului-scolar-asigurat-de-stb-la-propunerea-mea-nicusor-dan-o-masura-populista-a-ex-primarului-erau-destinate-doar-pentru-6-scoli/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW