Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Care sunt scenariile în funcție de care elevii se vor reîntoarce la școală / Precizările ministrului Educației

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 2 februarie 2021

Școlile se vor redeschide din data de 8 februarie, în funcție de incidența cumulată a cazurilor de coronavirus dintr-o anumită localitate. Ministrul Educației a explicat, pentru MainNews.ro, care sunt condițiile necesare pentru aplicarea celor 3 scenarii. 

Scenariul verde: Scenariul în care toți elevii participă fizic la ore se va aplica în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor de coronavirus este mai mică de 1 la mie.

Scenariu galben: Scenariul în care toți copiii de grădiniță, elevii de clasele I-IV, dar și elevii claselor terminale (a VIII-a și a XII-a) vor fi prezenți în bănci, în timp ce restul vor continua școala online, se aplică în cazul localităților care au incidența cuprinsă între 1 și 3 cazuri la mia de locuitori.

Scenariul roșu: Scenariul în care doar copiii de grădiniță și elevii claselor I-IV merg la școală se aplică în cazul localităților cu o incidență cumulată cuprinsă între 3 și 6.

În cazul în care o localitate trece de 6 cazuri la mia de locuitori, elevii și preșcolarii vor continua școala online, localitatea respectivă fiind în carantină.

CITEȘTE ȘI: Iohannis, anunț oficial despre deschiderea școlilor: Începând de luni, majoritatea copiilor merg fizic la cursuri

Ministrul Educației a afirmat, pe 26 ianuarie, că toate datele privind redeschiderea școlilor vor fi publicate printr-un ordin comun dintre Ministerul Sănătății și ministerul de resort.

Măsurile vor fi decise de autoritățile din domeniul sanitar, măsuri ce vor face obiectul unui ordin comun dintre Ministerul Sănătății și Ministerul Educației. Ordinul va exista după întâlnirea din 2 februarie, după decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pe 26 ianuarie, pentru MainNews.ro.

Sursă foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW