Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Anchetă Recorder: Noi numiri politice la Apele Române. Cum a ajuns o chelneriță pe un post de inginer

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 2 februarie 2021

Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași și director la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut – Bârlad, le-a cerut specialiștilor din instituție să angajeze pe un post de inginer o tânără care a lucrat mai mulți ani la un bar din Iași și care nu este specializată în domeniu, potrivit unei anchete Recorder. 

La Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad este director Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași. Acesta se recomandă subordonaților ca „un animal politic care va ajunge cel puțin ministru” și le cere specialiștilor din instituție să accepte angajați care nu știu nici măcar cum se măsoară debitul unui râu. Recent, la departamentul de apărare împotriva inundațiilor a fost angajată o tânără care a fost chelneriță la barul Master din Iași. Un inginer din instituție s-a hotărât să vorbească despre incompetența endemică din cadrul Apelor Române, convins că, mai devreme sau mai târziu, politizarea acestei structuri va fi plătită cu vieți omenești”, potrivit Recorder.

Materialul poate fi urmărit aici.

Context

În urmă cu trei luni, Recorder a prezentat povestea unui director din cadrul Apelor Române care a fost forțat să demisioneze în urma unor presiuni politice venite din partea PNL.

CITEȘTE ȘI:  Anchetă Recorder: Numiri politice la Apele Române / Șeful Apelor Române: Povestea unei familii care a acaparat conducerea a două instituții din județul Mureș

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW