Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


A cincea zi de audieri în dosarul tragediei de la „Matei Balș” | Cine a dat explicații până acum și care este stadiul anchetei

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 2 februarie 2021 Etichete: ,

Procurorii și polițiștii reiau audierile la Serviciul Omoruri din Capitală, în dosarul incendiului devastator de vineri, de la Institutul „Matei Balș”. Cercetările se desfășoară in rem pentru ucidere din culpă la acest moment, ceea ce înseamnă că, cel puțin până acum, procurorii nu au pus pe nimeni sub acuzare.

Potrivit unor surse, printre cei care ar putea ajunge la audieri, în calitate de martori, sunt reprezentanți ai unei firme care s-ar fi ocupat de mentenanță la spital.

Un medic și o asistentă, programați luni, însă amânați pentru că erau la serviciu, ar putea ajunge tot marți la audieri.

CITEȘTE ȘI: SURSE Judecătoarea CSM Gabriela Baltag, internată în pavilionul surprins de flăcări de la Matei Balș. Magistratul a fost transferat la Spitalul Sfântul Ioan

Primele audieri au fost făcute imediat după tragedie. Până acum, potrivit informațiilor Main News, au fost chemate peste 15 persoane. Printre ele, medicul care era de gardă în momentul tragediei și asistenta șefă. Aceasta din urmă a spus, în fața jurnaliștilor, că în saloane era frig.

La locul tragediei este, încă, în curs cercetarea.

Bilanțul negru crește

Numărul bolnavilor decedați a ajuns la opt, astfel că legiștii trebuie să stabilească, și în cazul ultimelor decese, dacă au sau nu legătură cu incendiul.

Unele cadavre au fost atât de carbonizate încât nu a putut fi stabilită identitatea, fiind necesare probe ADN.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More here to that Topic: mainnews.ro/a-cincea-zi-de-audieri-in-dosarul-tragediei-de-la-matei-bals-cine-a-dat-explicatii-pana-acum-si-care-este-stadiul-anchetei/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW