Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Transporturilor susține că proiectul M6 Băneasa – Otopeni are mari probleme: Comisia Europeană a refuzat finanțarea. Cred că acele resurse ar trebui redirecționate către alte părți ale rețelei de metrou

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 ianuarie 2021

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, nu și-ar dori continuarea Magistralei 6 de metrou Tokyo – Aeroport Henri Coandă în termenii prevăzuții de actualul proiect pe motiv că nu ține cont de planificarea construirii unui nou terminal al aeroportului, la 3 km distanță. 

Oficialul susține că, în varianta actuală a proiectului, călătorii ar fi trebuit să se deplaseze 3 km cu un autobuz între stația de metrou și terminalul planificat să fie realizat.

„Această linie are multiple probleme de fezabilitate. Dincolo de centrul comercial Băneasa, această linie trece prin cele mai puțin populate dens populate zone. O investiție de sute de milioane, miliarde care te costă în operare.  Mai este un aspect. Ar duce la Otopeni, la actualul terminal, care urmează să fie abandonat. Planul este să se construiască un nou terminal, practic un nou aeroport, la 3 km distanță. Viziunea în minister, de cinci ani, este ca oamenii să meargă 3 km cu autobuzul de la noul terminal până la terminal actual, iar apoi să ia metroul, care va face 35 de minute până la Gara de Nord. Nu înțeleg de ce nu ar lua oamenii trenul, care face 20 de minute. Trebuie să ne uităm foarte serios la proiectul M6 de la Băneasa la Otopeni. Comisia Europeană a refuzat finanțarea acestei investiții. Cred că acele resurse ar trebui redirecționate către ale părți ele rețelei de metrou a Bucureștiului”, a declarat Cătălin Drulă, pentru Hotnews.ro.

Pentru Magistrala 6 Gara de Nord – Tokyo (Băneasa) Ministerul Transporturilor a semnat deja contractul de finanțare cu Comisia Europeană.

Cătălin Drulă și-a stabilit ca obiectiv prioritar continuarea Magistralei 5 Drumul Taberei până în zona de est a Capitalei, în Pantelimon. În acest moment, există o licitație pentru realizarea proiectului tehnic pe tronsonul Eroilor – Iancului.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW