Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ce termene își asumă Guvernul pentru adoptarea proiectelor privind legile justiției și desființarea Secției Speciale

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 20 ianuarie 2021

Guvernul își asumă aprobarea proiectului pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) până la finalul lunii februarie și aprobarea proiectelor pentru legile justiției până la finalul lunii aprilie. Odată ce obțin aprobările necesare, proiectele vor fi transmise Parlamentului, în procedură de urgență, pentru a fi adoptate. 

Proiectele pentru desființarea SIIJ și pentru legile justiției fac parte din strategia pentru finalizarea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV).

Astăzi(n.r. miercuri), Guvernul a adoptat Memorandumul pentru finalizarea MCV. Ne-am asumat, în programul de guvernare, îndeplinirea acestor criterii esențiale pentru statul de drept din România. Ulterior, finalizarea MCV va veni ca o consecință a eforturilor noastre concretizate. A sosit acum momentul de a repara tot ceea ce s-a stricat în ultimii ani, de a pune Justiția pe drumul cel bun și de a consolida statul de drept și democrația din România”, a declarat Stelian Ion, ministrul Justiției.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW