Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Valeriu Gheorghiță: Ne interesează să creștem accesul persoanelor la vaccinare / Încercăm să facem platforma de programare ușor de folosit pentru fiecare în parte

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 19 ianuarie 2021

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, susține că România va avea suficiente doze de vaccin pentru a-și îndeplini obiectivul, anume 10,4 milioane de persoane imunizate până la finalul lunii septembrie. Medicul a precizat că Serviciul de Telecomunicații Speciale lucrează pentru a face platforma informatică de programări accesibilă pentru fiecare persoană în parte. 

În prima etapă a Campaniei de vaccinare, cea dedicată personalului medical, procentul persoanelor imunizate este de 75%, urmând să ajungă la 89% până la finalul lunii ianuarie, a specificat medicul Valeriu Gheorghiță, în cadrul unei conferințe de presă.

Nu suntem primii, nici ultimii în Europa și ne interesează să creștem accesul persoanelor la vaccinare, intenționăm să deschidem mai multe centre de vaccinare, progresiv”, a precizat coordonatorul Campaniei de vaccinare.

CITEȘTE ȘI: PSD: Guvernul să demisioneze dacă până la finalul lunii septembrie nu sunt imunizați 10,4 milioane de oameni

CNSU a decis, luni, ca persoanele vaccinate cu cele două doze ale vaccinului împotriva COVID-19 să nu mai fie nevoite să intre în carantină la intrarea în țară.

Dacă o familie călătorește într-o țară cu incidență ridicată, la întoarcere copilul prezintă riscul de a răspândi boala și trebuie ținut în carantină timp de 10 zile, iar unul dintre părinți va sta cu copilul”, a fost răspunsul reprezentantului de la INSP.

În ceea ce privește platforma de programare, Valeriu Gheorghiță susține că ar putea exista modificări, pentru a facilita accesul tuturor persoanelor.

Încercăm să facem platforma ușor de folosit pentru fiecare persoană în parte, indiferent de nivelul de expertiză informatică. Numărul persoanelor programate deja confirmă că nu este neapărat atât de complicat, există multiple variante prin care persoana respectivă se poate programa. Este foarte dificil ca în momentul în care platforma este în producție să intervii cu modificări, dar vom anunța perioada de mentenanță. Au fost sincope, acest tip de disfuncționalități există și în alte țări”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

 Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 51910 more Information to that Topic: mainnews.ro/valeriu-gheorghita-ne-intereseaza-sa-crestem-accesul-persoanelor-la-vaccinare-incercam-sa-facem-platforma-de-programare-usor-de-folosit-pentru-fiecare-in-parte/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW