Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Nicuşor Dan anunţă licitaţie pentru înlocuirea reţelei de termoficare – Companiile interesate, chemate la discuţii/ Edilul, despre problemele cu agentul termic din mai multe zone ale Capitalei: Decizia a fost să nu se forţeze reţeaua

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 18 ianuarie 2021 Etichete: , ,

Nicușor Dan anunță demararea procedurilor pentru înlocuirea rețelei de termoficare, urmând ca în luna februarie să aibă loc licitația pentru realizarea lucrărilor. Costurile ajung la aproape 400 milioane de euro, cea mai mare parte provenind din fonduri europene. Referitor la problemele cu agentul termic din mai multe zone ale Capitalei, edilul precizează că s-a luat decizia de funcționare sub parametri pentru ca rețeaua să nu fie forțată.

Edilul Capitalei: Vom face o mare licitaţie în februarie

„Vreau să vă anunţ că încep procedurile pentru inlocuirea sistematica a reţelei de termoficare, e vorba de 60 km de reţea pe care îi plătim din fondurile proprii, aproximativ 90 milioane de euro, şi de 200 km de reţea pe care o să-i plătim din fonduri europene, aproximativ 300 milioane euro. E un volum uriaş de lucrări, sper să lucrăm simultan pe mai multe tronsoane, de aceea vrem să lucrăm simultan cu mai multe companii. Vrem sa lucrăm cu companii serioase, din România si UE, licitaţia e internaţională. (..) Vom face o mare licitaţie în cursul lunii februarie şi începem transparent discuţiile pe marginea caietelor de sarcini. Anticipăm problemele care pot apărea şi vrem să le rezolvăm încă de la caietul de sarcini. (..) O să avem mâine, de la ora 16, o primă discuţie cu constructorii. O a doua discuţie va avea loc marţi, 26 februarie, de la ora 16.00. Mâine vin opt constructori, însă discuţiile sunt deschise pentru firmele mari, serioase. Pot trimite mesaj la cabinetul primarului”, a declarat Nicuşor Dan.

Dan, despre problemele cu agentul termic: Îmi e frică ca acum, când e frig afară, să crape reţeaua

Potrivit Termoenergetica, câteva sute de blocuri din Bucureşti au apă caldă şi încălzire sub paramatri. Primarul Capitalei susţine că s-a luat această decizie pentru a nu se pune presiune pe reţea.

„În acest moment sunt două avarii minore pe reţeaua secundară, dar vor fi remediate. Sunt mai multe blocuri cu probleme, cu funcţionare sub parametri. Decizia de la nivelul Termoenergetica a fost să nu se forţeze reţeaua. Se poate produce mai mult, dar îmi e frică ca acum, când e frig afară, să crape reţeaua şi am ales varianta asta”, a spus edilul.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW