Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Transporturilor anunță o schimbare de optică în ce privește calea ferată: Vrem să aducem coridoarele existente la viteza constructivă

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 15 ianuarie 2021

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat vineri că își dorește îndreptarea investițiilor în sectorul feroviar și spre proiecte mai mici, de reabilitare a infrastructurii existente, astfel încât să fie ridicate restricțiile de viteză.

Oficialul s-a declarat nemulțumit că în ultimii 15 ani investițiile s-au concentrat pe coridorul Curtici – București – Constanța, fiind neglijată infrastructura secundară.

„Politica investițională a României a fost în ultimii 15 ani s-a bazat pe investiții mari într-un singur coridor, Constanța – Curtici. Au fost proiecte ample de reconstrucție completă, în valoare de miliarde de euro. Concentrarea pe un singur coridor a lăsat restul rețelei să se degradeze, pentru că alocările au fost insuficiente”, a declarat Cătălin Drulă, într-o conferință de presă susținută la sediul Ministerului Transporturilor.

Finanțare prin Planul de Reziliență

Cătălin Drulă a afirmat că și-ar dori ca aceste lucrări să fie finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, precizând că a purtat discuții în acest sens cu ministrul fondurilor europene, Cristian Ghinea.

„Cred că PNRR este o oportunitate bună. Vreau să facem o schimbare de optică. Nu vreau să ne gândim la partea feroviară din PNRR doar la aceste proiecte mari, ci să beneficiem de această șansă și să facem o reformă. Trebuie să reînnoim magistralele și să eliminăm acele restricții de viteză. Sunt în jur de 500 de restricții de viteză pe calea ferată, iar numărul acestora crește de la an la an. PNRR reprezintă o oportunitate să facem un salt și să aducem coridoarele existente la viteza constructivă”, a adăugat Cătălin Drulă.

CITEȘTE ȘI: Cătălin Drulă a anunțat noile proiecte ale Ministerului Transporturilor: Autostrada Brașov – Făgăraș, șosea de mare viteză spre sudul litoralului, M5 Eroilor – Universitate și Valahia Expres

Sursa foto: Redacția

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW