Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Călin Popescu Tăriceanu, la ieșirea de la DNA: Acest dosar pleacă de la o serie de premise false, eronate, aberante

By Matthew Garvey , in Justitie Politic Stirile zilei , at 15 ianuarie 2021

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la ieșirea de la DNA, unde a stat în jur de două ore, că i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect în dosarul în care este acuzat că a primit mită în valoare de 800.000 de euro și a precizat că acuzațiile procurorilor pleacă de la „o serie de premise false”. 

M-am prezentat astăzi la DNA. Mi s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect într-un dosar în care sunt acuzat de obţinerea unor foloase, indirect de mită. Ceea ce vreau să precizez este că tot acest dosar pleacă de la o serie de premise false, eronate, aberante şi anume că în perioada când am condus Guvernul, Executivul a emis o serie de hotărâri de guvern care să favorizeze o companie”, a declarat, vineri, Călin Popescu Tăriceanu, la ieşirea din sediul DNA.

Tăriceanu susține că un prim-ministru nu ar putea să dea „din pixul lui” anumite hotărâri de Guvern.

Am cerut timp necesar pentru studierea probelor suplimentare despre care procurorii au spus că le-au depus la dosar şi voi urma procedurile prevăzute în cadrul procesului”, a precizat Tăriceanu.

CITEȘTE ȘI: Călin Popescu Tăriceanu, la DNA pentru a fi pus sub acuzare în dosarul în care este acuzat de luare de mită

Context

Călin Popescu Tăriceanu este acuzat că ar fi luat mită 800.000 de dolari, în perioada în care era premier, pentru a adopta o serie de hotărâri de Guvern în favoarea companiei austriece Fujitsu Siemens Computers GmbH Austria. Punerea sub acuzare vine după ce Klaus Iohannis a avizat demararea cercetărilor.

Procurorii DNA au cerut Senatului, în anul 2018, să înceapă urmărirea penală pe numele fostului prim-ministru, dar cererea a fost respinsă în anul 2019.

 

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW