Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


SURSE Bogdan Tudoran, judecătorul care l-a condamnat pe Puiu Popoviciu, a fost pus sub acuzare de procurorul SIIJ Adina Florea

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 7 ianuarie 2021

Bogdan Ion-Tudoran, judecătorul Curții de Apel București care l-a condamnat pe Puiu Popoviciu la nouă ani de închisoare în dosarul „Afacerea Băneasa”, a fost pus sub acuzare de Adina Florea, procuror în cadrul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), potrivit unor surse mainnews.ro. 

Fostul magistrat al Curții de Apel București l-a condamnat pe Puiu Popoviciu la 9 ani de închisoare cu executare în dosarul „Afacerea Băneasa”. Ulterior, Înalta Curte de Casație și Justiție i-a scăzut pedeapsa omului de afaceri la 7 ani.

Acesta este acuzat că ar fi judecat și latura civilă a procesului lui Popoviciu și că ar fi motivat sentința după ce a ieșit la pensie.

Popoviciu, 3 ani și cinci luni de la sentința rămasă fără efect

În urmă cu trei ani și cinci luni, în august 2017, omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat la șapte ani de închisoare în dosarul ”Afacerea Băneasa”, pentru modul în care a intrat în posesia unui teren de lux din nordul Capitalei.

Afaceristul plecase, însă, din România, înainte de verdict și nu a fost găsit de polițiști, după sentință. Deși s-a predate în Londra și a fost eliberat mai apoi, nici până acum nu a fost adus în țară să își execute pedeapsa.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW