Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


SURSE Poliția Capitalei face verificări în legătură cu activitatea lui Alexandru Cumpănașu pe TikTok

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 4 ianuarie 2021

Poliția Capitalei a demarat verificări în legătură cu activitatea lui Alexandru Cumpănașu pe rețeaua chinezească de socializare TikTok, unde este urmărit de 520.000 de utilizatori, în special elevi, informează surse pentru Mainnews.ro.

Alexandru Cumpănașu a devenit extrem de popular pe aplicația TikTok, unde este urmărit de 520.000 de utilizatori, în special elevi, și are peste 21,1 milioane de aprecieri. Fostul candidat la alegerile prezidențiale, utilizând pseudonimul „profu.online”, publică diverse videoclipuri în care se declară susținătorul școlarilor nemulțumiți de teme, absențe ori profesori.

Până luni, 3 ianuarie, Cumpănașu a publicat peste 3.600 de materiale video pe contul său de TikTok.

Acesta le promite elevilor că va declanșa acțiuni în instanță împotriva cadrelor didactice pentru presupuse abuzuri ori ilegalități. Totodată, Cumpănașu îi învață pe copii cum să nu își efectueze temele, pe motiv că „nu sunt obligatorii”, sau să își închidă camera web în timpul cursurilor online pentru că, spune el, nu pot fi sancționați cu absență.

Potrivit Aktual24, Alexandru Cumpănașu a purtat mai multe discuții cu aluzii sexuale pe platforma TikTok. Astfel, unei minore i-a spus „tu ai un păr frumos, ești o fată destul de dezvoltată”, iar în alte discuții a vorbit despre „dotările” sale naturale.

Urmărit penal de DNA pentru că și-a falsificat CV-ul

După ce Mainnews.ro a scris despre faptul că Alexandru Cumpănașu s-a declarat masterand în Elveția că toate că nu are studii de licență, Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea penală pe numele său într-un dosar de fraudă cu fonduri europene.

Cumpănașu este suspectat de procurorii anticorupție că ar fi mințit că are studii superioare atunci când a aplicat pentru postul de expert în cadrul proiectului „Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local” (SIPOCA 9), implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Direcția pentru Descentralizarea Administrației Publice, în parteneriat cu SNSPA.

Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW